Gratis proefles
Ga naar de inhoud
misvattingen kickboksen

5 misvattingen over kickboksen

Als je vertelt dat je aan kickboksen doet, heb je misschien wel eens meegemaakt dat mensen je verbaasd aankijken. ‘Jij?! Kickboksen?’ Vaak hebben anderen een bepaald beeld bij deze mooie sport, wat niet overeenkomt met de werkelijkheid. Kickboksen brengt namelijk best wat misvattingen met zich mee. En dat is zonde. Tijd om deze misvattingen voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.

1.  Kickboksers zijn agressief

Toegegeven: het imago van kickboksen wordt vaak geassocieerd met agressie. Gelukkig kunnen we dit argument meteen weerleggen. Agressie en kickboksen zijn echt twee verschillende dingen. Allereerst boks je natuurlijk met bescherming aan, waardoor er geen sprake is van iemand schade toebrengen. Je traint juist met elkaar om beter te worden. Ook is kickboksen een uitlaatklep om je energie (of eventuele boosheid) op een goede manier kwijt te kunnen.

Daarnaast hebben we een hele fijne, toegankelijke sportschool waar iedereen welkom is. Door kinderen op jonge(re) leeftijd kennis te laten maken met kickboksen, leren ze juist alles over agressieregulatie in plaats van agressie.   

Dat brengt ons meteen op het volgende punt.

2.  Kickboksen is alleen voor volwassenen

Juist niet! Kickboksen is goed en leerzaam voor kinderen. We geven zelfs al voor kids vanaf vier jaar op een laagdrempelige manier kickbokstraining. Op deze manier maak je kinderen juist op een vroege leeftijd weerbaar, maken ze snel kennis met deze mooie sport én kunnen ze hun energie kwijt in dit uurtje sporten.

Kickboksen is voor jong én oud. Jong geleerd is oud gedaan

misvattingen kickboksen

3. Fysiek contact moet altijd met kickboksen

Dit is ook een misvatting, want naast het kickboksen met een tegenstander, hebben we ook bokszaktrainingen. Zo hoef je geen fysiek contact te hebben als je dat liever niet wil.

Wil je dus liever het sparren overslaan? Dan kies je mooi voor een ander soort training die wel bij je past.

Als je wel kiest voor de reguliere kickbokstraining en je merkt dat je het sparren minder fijn vindt, kun je dit natuurlijk altijd zelf aangeven. Het is belangrijk om je eigen grenzen te bewaken.

4.  Met kickboksen train je alleen je bovenlijf

Zeker niet! Kickboksen is een sport die ontzettend goed is voor je hele lichaam. Je slaat, je trapt, je incasseert en je verdedigt. En dat doe je niet alleen met je bovenlijf. Integendeel zelfs. Door op een goede manier je hele lichaam te gebruiken, bereik je een nog beter resultaat.

Met de technieken die je aangeleerd krijgt, werk je aan je hele lichaam. Je zult snel je lichaam zien veranderen – op een positieve manier – omdat je spieren opbouwt. Daarnaast merk je dat je conditie binnen no time verbetert en word je sterker en sterker.

5.  Kickboksen is alleen voor mannen

Allesbehalve! Kickboksen is voor iedereen die fitter en gezonder wil worden, voor mannen én vrouwen. Daarom hebben we ook aparte kickbokslessen voor vrouwen, zodat je je als vrouw nog beter op je gemakt voelt.

Zo lang je gemotiveerd bent, zin hebt om te sporten en helemaal klaar bent om je in het zweet te werken, is kickboksen een perfecte optie.

Vind je het als vrouw zijnde juist leuk om tussen de mannen te sporten? Dan hebben we ook de gemengde lessen.

Hebben we je overtuigd?

Je leest het al: genoeg misvattingen over deze sport die volledig onterecht zijn. Schroom daarom niet om je bij ons aan te sluiten, zodat jij voor een fit, gezond én sterk lichaam gaat. Kickboksen is namelijk echt een sport voor iedereen en je bent meer dan welkom!