Gratis proefles
Ga naar de inhoud
Hit & Health Den Haag sportschool

Alles wat je moet weten over bokszaktraining

Stoten, trappen, springen en kettlebeltoefeningen, het komt allemaal voorbij in een gemiddelde bokszaktraining. Eén ding is zeker; bokszaktrainingen zijn intensief én je conditie krijgt een flinke boost! Het leuke hieraan is dat deze trainingen toegankelijk zijn voor zowel jong als oud, omdat je alles op je eigen tempo kunt uitvoeren.

Hoe ziet een bokszaktraining er precies uit?

Goed nieuws: momenteel is het nog steeds mogelijk om een bokszaktraining te volgen bij Hit & Health! Alleen vinden de lessen nu niet in groepsverband plaats, maar ga je individueel aan de slag. Op veilige afstand van andere mensen (indien mogelijk zelfs in de buitenlucht!) en uiteraard met je eigen bokszak.

Normaal gesproken beginnen we met een gezamenlijke warming-up, zodat je spieren goed warm zijn. Vanwege de aangescherpte maatregelen kun je zelf een warming-up doen, om vervolgens aan de slag te gaan met oefeningen. Onze trainers lopen continu rond om je op weg te helpen.

Het fijne aan bokszaktrainingen is dat je geen direct contact met andere mensen hebt. Veel mensen willen namelijk graag kickboksen, maar liever niet sparren. Bokszaktrainingen zijn daarom zeer geschikt als je liever niet wilt sparren en gewoon aan je conditie wilt werken.

kickboksen den haagWelke oefeningen zijn geschikt voor een bokszaktraining?

Er zijn geen specifieke regels voor een bokszaktraining, met behulp van de trainers wissel je verschillende stoten, trappen en oefeningen af. Uiteraard zorgen wij voor opzwepende muziek op de achtergrond!

Een leuke bokszakoefening is om bijvoorbeeld te ‘schaduwboksen’. Wissel linkse en rechtse voorwaartse trappen af met stoten tegen de bokszak. Blijf hierbij op de bal van je voet heen en weer bewegen of springen.

Vervolgens kun je verschillende stoten en trappen gaan oefenen, net alsof je met een tegenstander aan het kickboksen bent.

Denk hierbij aan:

  • Hoekstoten
  • Leverstoten
  • Lage en hoge trappen afwisselen
  • Oefeningen met behulp van de kettlebelt

Let erop dat je de oefeningen zowel links als rechts afwisselt. Probeer iedere oefening minimaal één minuut uit te voeren. Wij zetten de klok aan, zodat je precies kunt timen hoelang je bezig bent. Zorg ervoor dat je bovenstaande oefeningen combineert, zodat je al je spieren optimaal gebruikt. Gegarandeerd dat je na deze training helemaal voldaan bent!

Wat heb je nodig voor een bokszaktraining?

Zelf hoef je eigenlijk alleen te zorgen dat je een kickboksoutfit of gemakkelijke sportkleding aan hebt. Ook dien je zelf kickbokshandschoenen mee te nemen, eventueel kun je scheenbeschermers omdoen als je dit fijn vindt.

Zorg ook voor een handdoek en een flesje water. Uiteraard kun je bij ons ook verschillende drankjes kopen.

Kan ik kickboksen tijdens corona?

Op dit moment mogen wij geen groepslessen verzorgen, maar we hebben goed nieuws! De individuele sporten mogen gewoon doorgaan. We hebben er dan ook alles aan gedaan om te zorgen dat je gewoon kunt trainen.

  • We beschikken over 46 bokszakken, op veilige afstand van elkaar
  • 16 bokszakken hangen buiten, zodat je ook buiten kunt trainen
  • Na iedere training wordt alles uitgebreid gereinigd en gelucht

Tip: wist je dat kinderen gewoon mogen kickboksen? De kinderlessen gaan dus gewoon door!

Wil jij werken aan je conditie, afvallen of gewoon lekker sporten? Kom dan eens een bokszaktraining volgen bij Hit & Health. Vraag hier jouw gratis proefles aan!