Bij sportschool Hit & Health in Den Haag geven we bokstraining voor mannen en vrouwen, beginner of gevorderd. Als aanvulling op de kickbokstraining om de stoottechnieken verder te ontwikkelen of alleen om te boksen. Iedereen is welkom om te boksen bij Hit & Health. Sparren is niet verplicht.

Boksen is de beste training voor iedereen die zijn of haar conditie en reactiesnelheid wil verbeteren. Deze vechtsport doet een beroep op je lichaam en geest: uithouding, kracht, snelheid en mentale weerbaarheid. Je bent als bokser continu in beweging, verplaatst je, ontwijkt en verdedigt en valt aan met allerlei combinaties. Bij Hit & Health leer je op een verantwoorde manier boksen onder leiding van onze ervaren trainer, de ex prof bokser en kickbokser Hassan ait Bassou.

Wil je boksen bij Hit & Health? Meld je nu aan voor een gratis proefles.

Combineer bij Hit & Health je bokstraining met een kickbokstraining:

Lesrooster boksen in Den Haag

Voorlopig zijn er geen bokslessen.

Kijk hier voor een actueel overzicht van alle lessen.

Wat heb ik nodig om te leren boksen bij Hit & Health?

Woon jij in de buurt van Den Haag en wil je leren boksen? Dan heb je deze spullen nodig:

• Bokshandschoenen
• Bandage
• Bitje
• Toque
• Sportkleding

Heb je deze nog niet? Dan hebben wij bij Hit & Health spullen om te lenen of je kunt bij ons een startersset kopen.

Bokslegendes

De lijst van kampioenen is indrukwekkend en de meningen over wie nu de ultieme bokskampioen is zijn verdeeld. De boksers die iedereen moet kennen zijn toch wel Muhammad Ali (Cassius Clay), Joe Frazier, George Foreman en Mike Tyson.

Daarnaast heb je natuurlijk de drie meest legendarische bokspartijen tussen de legendes Muhammad Ali en Joe Frazier:
• 1971: ‘The Fight of the Century’ in Madison Square Garden in New York, die werd gewonnen door Joe Frazier.
• 1974: opnieuw in Madison Square Garden in New York, die ditmaal werd gewonnen door Muhammed Ali.
• 1975: op de Filipijnen liep ‘The Thrilla in Manilla’ uit op een bruut gevecht, waarin Muhummed Ali na 14 ronden tot winnaar werd uitgeroepen.

Nederland heeft ook een reputatie als boksland. Als één van de kleinste bokslanden ter wereld boekte Nederland aansprekende successen op internationale toernooien, EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Bekende Nederlanders uit de boksgeschiedenis zijn: Bep van Klaveren, Rudy Koopmans, Pedro van Raamsdonk, Eddy Smulders, Arnold Vanderlyde, Regilio Tuur, Ohran Delibas, Don Diego Poeder en Lucia Rijker.

Ervaringen boksen bij Hit & Health in Den Haag

Rob van Leeuwen

“Echte sportschool. Ik kom er voor boksen, kickboksen en yoga. Bevlogen docenten die serieus de tijd nemen om je wat bij te brengen. Buiten dat is de sfeer goed, lekkere douches en makkelijk parkeren.”