kickboksen Den Haag

Kickboksen is een hele veelzijdige sport, niet voor niets zie je mannen, vrouwen én kinderen van alle leeftijden losgaan tijdens een gemiddelde les. Voor je begint met kickboksen heb je misschien wat vragen. Wat doe je bijvoorbeeld aan tijdens een kickboksles en is het eigenlijk wel geschikt voor iedereen? In deze blog geven we antwoord op de 7 meest gestelde vragen over kickboksen.

1.      Is kickboksen geschikt voor iedereen?

Het fijne aan kickboksen is, dat je het op je eigen manier en tempo kunt doen. Als jij gewoon mag sporten, is het in principe mogelijk om te kickboksen. Zeker als je kiest voor kleinere groepslessen, bokszaktrainingen of les met een personal trainer, pas je jouw tempo gemakkelijk aan. Twijfel je in jouw geval of kickboksen een geschikte sport voor jou is? Overleg dan met jouw arts.

2.      Wat heb ik allemaal nodig om te kickboksen?

Als je voor het eerst een proefles komt volgen, hoef je niet direct een hele kickboksset aan te schaffen. De kans is echter groot dat je enthousiast wordt na je eerste proefles! Om te kickboksen heb je het volgende nodig:

• Bokshandschoenen
• Scheenbeschermers
• Bandage
• Bitje
• Toque (kruisbeschermer)
• Sportkleding

Heb je deze spullen nog niet of wil je eerst ontdekken of kickboksen iets voor jou is? Dan kun je uiteraard bij Hit & Health spullen lenen of je kunt een startersset bij ons kopen.

kickbokstechnieken

3.      Wat zijn de voordelen van kickboksen?

Kickboksen is niet alleen heel leuk om te doen, ook zijn er veel andere voordelen waar je van profiteert. Kickboksen is namelijk een combinatie van inspanning, kracht en concentratie en de meeste mensen geven aan helemaal voldaan te zijn na een inspannende kickboksles.

De voordelen van kickboksen op een rijtje:

  • Je krijgt een goede conditie;
  • Je voelt je fitter en sterker;
  • Meer mentale rust;
  • Kickboksen is een complete work-out, je gebruikt bijna al je spiergroepen;
  • Kickboksen zorgt ook nog eens voor een flinke uitlaatklep;
  • Leer nieuwe mensen kennen.

4.      Kickboksen voor kinderen, is dat een goed idee?

De meeste ouders zullen wel herkennen dat de meeste kinderen niet graag stilzitten en dol zijn op bewegen. Toch is het vaak een zoektocht om een geschikte sport te vinden. Kickboksen voor kinderen is ontzettend leuk, want ze leren op een speelse en verantwoorde manier kennismaken met kickboksen. Daarbij leggen wij de nadruk op wederzijds respect, elkaar helpen en discipline. Kickboksen is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens goed voor het zelfvertrouwen van kinderen!

Veel ouders geven aan dat het kind meer zelfvertrouwen heeft en vooral met veel plezier naar de training komt. Een ander leuk voordeel: kinderen leren weer nieuwe vriendjes kennen!

Kickboksen voor kinderen Den Haag

5.      Zijn er ook speciale lessen voor vrouwen?

Gespierde mannen in stoere kickboksbroekjes, snelle trappen en harde stoten: kickboksen heeft nogal een heftig imago. Toch is niets minder waar, want kickboksen is dé perfecte work-out, ook voor vrouwen! Bij Hit & Health heb je als vrouw de keuze om deel te nemen aan gemengde groepslessen, maar ook aan speciale kickbokslessen voor vrouwen. Veel vrouwen vinden het ook fijn om een bokszakles te volgen.

Wat jouw voorkeur ook is, als vrouw is het zeker mogelijk om op een leuke en toegankelijke manier aan je conditie, kracht en figuur te werken.

6.      Kan ik ook kickboksen zonder contact?

De meeste kickboksscholen werken met lessen die zijn ingedeeld in verschillende niveaus. Je kunt altijd zelf kiezen of je wilt sparren met anderen of dit liever niet doet. Tijdens de beginnerslessen is er geen fysiek contact, zodat je eerst alle kickbokstechnieken leert. De professionele trainers van Hit & Health geven op een conditionele en technische manier les, zodat je na afloop met een voldaan gevoel naar huis gaat. Als je helemaal geen fysiek contact wil, zijn bokszaklessen waarschijnlijk heel geschikt voor jou. Tijdens deze lessen train je zelfstandig met behulp van de bokszak.

7.      Is kickboksen een goede sport als ik wil afvallen?

Tijdens een gemiddelde kickboksles gebruik je bijna alle spiergroepen. Kickboksen is dus zeker een goede sport als je wilt afvallen. Om er vol voor te gaan, moet die knop omgaan. Iedereen die wil afvallen herkent het wel; er zijn altijd excuses en redenen waarom je niet begint met sporten. Probeer eens om te kijken naar wat er wél mogelijk is, in plaats van te focussen op alles wat (nog) niet kan. Je werkt niet alleen aan je techniek, maar ook aan je uithoudingsvermogen, lenigheid, vetverbranding én conditie. Je zult merken dat je sneller afvalt als je regelmatig komt kickboksen en een gezond voedingspatroon aanhoudt.

Is kickboksen iets voor jou?

Benieuwd of kickboksen iets voor jou is? Bekijk ons lesrooster en haak eens aan tijdens een (virtuele) les!