bodytec den haag

Bodytec is hotter dan ooit! In slechts twintig minuten train je acht verschillende spiergroepen en dat slechts twee keer per week. Je voelt je fitter, wordt slanker en je hoeft geen excuses meer te verzinnen om te trainen. Maar wat is het precies en hoe werkt het? In deze blog geven we antwoord op de meest gestelde vragen over bodytec.

Wat is bodytec?

Bodytec is een complete work-out op basis van elektroden, oftewel EMS-training. Dit klinkt misschien spannend, maar de elektroden zijn geheel veilig en het trainen is dan ook pijnloos. Door elektrische stimulatie worden alle grote spiergroepen tegelijkertijd aangespannen, zodat je alles traint. Om de paar seconden zorgen de elektroden voor aanspanning, gevolgd door een paar seconden ontspanning. De snelheid verschilt per persoon, afhankelijk van jouw niveau.

Welke resultaten bereik je met bodytec?

De resultaten die je bereikt met bodytec zijn al binnen korte tijd zichtbaar. Denk aan het verhogen van je prestatievermogen, een strakkere huid, betere doorbloeding en het verliezen van gewicht. Het is hierbij wel belangrijk dat je regelmatig blijft trainen om te zorgen dat het effect blijvend is. Net zoals bij iedere andere vorm van trainen.

bodytec den haag

Wat zijn de voordelen van Bodytec?

Heb je even? Bodytec is niet alleen tijdbesparend (een work-out duurt slechts twintig minuten), ook merk je op korte termijn al resultaten.

De voordelen van een EMS-training op een rijtje:

  • Zorgt voor een betere conditie en uithoudingsvermogen;
  • Helpt om af te vallen door het verhogen van de vetverbranding;
  • Zorgt voor een strakker figuur;
  • Stimuleert je stofwisseling;
  • Zorgt voor een betere doorbloeding;
  • Vermindert spier- en gewrichtsklachten;
  • Zorgt voor soepelere spieren, zodat je makkelijker beweegt;

Hoelang duurt een training?

Voor een gemiddelde training kun je het best een half uur uittrekken. Bij binnenkomst krijg je het elektrodenvest aan en bespreek je met de trainer waar je aan gaat werken. De work-out zelf duurt twintig minuten.

Is bodytec net zo vermoeiend als een kickbokstraining?

Over het algemeen ervaar je geen vermoeidheid na een EMS-training, toch is dit afhankelijk van de intensiteit van jouw training. Dit verschilt per persoon. Het is niet zo dat je hartslag erg verhoogt, zoals je wel ervaart tijdens een flinke kickbokstraining. Bij een gemiddelde bodytec-training hoeft het hart niet veel harder te werken dan in rust. De activiteit vindt met name plaats op spierniveau, het kan dus wel zo zijn dat je de dag erna wat spierpijn voelt.

Welke kleding moet ik dragen?

Tijdens de training draag je de speciale onderkleding en het elektrodenvest. Je hoeft dus geen bijzondere sportkleding aan. Wel is het aan te raden om sportschoenen te dragen, zodat je voldoende grip hebt.

bodytec den haagIs bodytec veilig?

De elektroden werken met een impulsintensiteit die volledig veilig is voor ons lichaam. Toch zijn er (zoals bij iedere sport) uitzonderingen bij bepaalde omstandigheden of ziektebeelden. Overleg daarom altijd met jouw behandelaar of huisarts als je lichamelijke klachten hebt. Twijfel je of bodytec voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag.

Voor wie is bodytec geschikt?

Bodytec is geschikt voor iedereen die op een leuke en vernieuwende manier aan zijn conditie en lichaam wil werken. Of je nu 30 of 65 bent; iedereen is welkom om een bodytec-training te doen.

Let op: we adviseren bodytec vanaf 18 jaar.

Wanneer merk ik resultaat?

Het fijne van bodytec is dat je vrijwel direct resultaat merkt! Na de eerste training merk je al dat je een blij en voldaan gevoel ervaart, te vergelijken met het effect na een flinke work-out in de sportschool. Dit komt door de ‘gelukshormonen’ die vrijkomen tijdens en na het sporten. Na meerdere sessies voel je meer energie en meer spierkracht. Ook is de kans groot dat je soepeler beweegt en je huid er mooier uit gaat zien.

Wil jij bodytec proberen?

Rond 18 oktober kun je niet alleen komen kickboksen bij Hit & Health, maar ook voor uitdagende bodytec-trainingen kun je bij ons terecht. Door middel van elektrische impulsen doe je een intensieve full body work-out waarbij je alle belangrijke spiergroepen gebruikt. Denk aan je billen, buik, borst, rug, benen en armen. Neem vrijblijvend contact met ons op en plan een gratis intake.