De voordelen van kickboksen met een personal trainer

Iedereen heeft een andere reden om te gaan sporten. Misschien wil je trainen om fitter te worden, af te vallen, meer kracht te krijgen of om lekkerder in je vel te komen. Wat je doel ook is: kickboksen met behulp van een personal trainer is altijd een goed idee!

Kickboksen met een personal trainer is geschikt voor iedereen

De meeste mensen kennen Hit & Health voornamelijk van de groepslessen, maar wist je dat je ook kunt kickboksen met behulp van een personal trainer? Een uur lang werk je aan je conditie en techniek, dit is niet alleen heel nuttig maar ook nog eens heel leuk!

De personal trainers van Hit & Health geven les aan iedereen; van jong tot oud. Het oudste lid dat 1-op-1 traint met één van de personal trainers is 62 jaar. Mensen die niet per se willen vechten, maar wel graag kickboksen, kunnen veel hebben aan persoonlijke aandacht. Het is fijn als je openstaat voor feedback en zin hebt om aan je conditie en techniek te werken.

Als je liever niet vecht, of bang bent om blessures op te lopen, is personal training waarschijnlijk echt iets voor jou. Want kickboksen is door de veelzijdigheid een hele goede manier om fitter te worden! Daarnaast is personal training geschikt om:

  • Af te vallen
  • Meer spieropbouw te krijgen
  • Een betere conditie en meer uithoudingsvermogen op te bouwen
  • Betere kickbokstechnieken te leren
  • Wedstrijden te doen
  • Een uitdaging te vinden om op een leuke manier te sporten

Personal training kickboksen Den Haag

Wat is het verschil tussen kickboksen in groepslessen of met een personal trainer?

Hoewel de dynamiek van kickboksen in groepsverband natuurlijk ontzettend leuk is, is personal training daarentegen effectiever.

Met personal training:

  • Krijg je volop persoonlijke aandacht
  • Kun je gerichte doelen stellen (als je dit wilt)
  • Boek je sneller progressie
  • Heb je minder kans op blessures

En personal training is ook gewoon heel leuk als je lekker wilt trainen!

Door de persoonlijke aandacht focus je, samen met de trainer, op jouw persoonlijke doelen als je dit wilt. Er zijn ook genoeg mensen die vooral aan hun conditie willen werken en het leuk vinden om te doen. Waarschijnlijk zul je ook al snel merken dat je vooruitgang boekt, zowel qua technieken als in uithoudingsvermogen.

Veel mensen kiezen ervoor om in groepsverband te kickboksen. Dit heeft natuurlijk ook veel voordelen. Je leert nieuwe mensen kennen, kunt met elkaar sparren (als je dat wilt) en werkt ondertussen aan je conditie. Als je graag wedstrijden wilt doen, is het goed om samen met een personal trainer de juiste doelen te stellen. Ook als je liever zonder contact wil kickboksen, is personal training heel geschikt.

Er zijn natuurlijk ook mensen die het combineren: groepslessen volgen in combinatie met personal training. Dit is met name geschikt in de aanloop naar wedstrijden, of als je even wilt focussen op het behalen van bepaalde doelen (zoals afvallen, werken aan technieken etc.).

Wat leer je tijdens personal training?

Wat je leert tijdens personal training is voor iedereen verschillend, dit ligt echt aan jouw persoonlijke wensen. Sowieso begint iedere personal training met een uitgebreide intake. Waar wil je aan werken en zijn er bepaalde doelen die je wilt behalen, of train je gewoon omdat je het leuk vindt? Vervolgens gaan we daarmee aan de slag.

De trainingen starten altijd met een warming-up. Door een ‘gevecht’ te simuleren, leer je op de juiste manier te trappen en stoten met behulp van stootkussens en pads. Dit is goed om je reactievermogen, kracht en snelheid te vergroten. Daarnaast kan de personal trainer precies zien waar nog aan gewerkt kan worden. Dit kan vooral handig zijn als voorbereiding op wedstrijden.

Toch is personal training vooral geschikt voor mensen die gewoon lekker willen trainen om fitter te worden. Sporten door te kickboksen is natuurlijk veel leuker dan verschillende apparaten op de sportschool af te gaan!

Muay Thai Den Haag

Is kickboksen met een personal trainer iets voor jou?

Vind jij kickboksen leuk, maar wil jij liever geen fysiek contact? Of ben je al een (ervaren) kickbokser en wil je werken aan je technieken? Dan vind jij kickboksen met een personal trainer waarschijnlijk heel leuk!

De personal trainingen vinden plaats in een aparte ruimte op de sportschool, zodat je in alle rust met de trainer aan je conditie kunt werken. Wist je dat je ook kunt trainen in de buitenlucht? Hit & Health is heel gunstig gelegen in Den Haag (Mariahoeve), vlak bij het Haagse bos.

Ben je enthousiast geworden en wil je vrijblijvend kennismaken om te zien of personal training iets voor jou is? Boek dan nu een gratis groepsles of stuur een e-mail om een sessie met onze personal trainer te boeken.