Gratis proefles
Ga naar de inhoud

Meest gestelde vragen over kickboksen

Voor je begint met kickboksen zit je misschien met heel wat vragen. Is kickboksen wel geschikt voor iedereen en wat heb je nodig ter voorbereiding op je eerste les? Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen over kickboksen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Het fijne aan kickboksen is dat het altijd op je eigen tempo en niveau te beoefenen is. Wij bieden lessen met én zonder sparren aan. Ook als je liever niet echt vecht, is kickboksen de ideale sport om lekker in je vel te zitten. Kickboksen is daarom zeker geschikt voor iedereen die sportief bezig wil zijn. Bij Hit & Health vind je mensen van alle leeftijden: van jonge kinderen tot 60+. Op onze sportschool is wederzijds respect, een positieve houding en motivatie heel belangrijk.

Let op: heb je lichamelijke klachten? Overleg dan met je (huis)arts of sporten mogelijk is.

Als je hebt besloten dat je wilt gaan kickboksen, heb je natuurlijk een passende outfit en beschermende spullen nodig.

Denk hierbij aan:

 • Bokshandschoenen
  • Scheenbeschermers
  • Bandage
  • Bitje
  • Toque (kruisbeschermer)
  • Sportkleding

Heb je deze spullen nog niet of wil je eerst ontdekken of kickboksen iets voor jou is? Dan kun je uiteraard bij Hit & Health spullen lenen of je kunt een startersset bij ons kopen.

Kinderen zijn dol op bewegen, rennen en trappen. Er is dan ook niets leuker dan leren om dit op een gecontroleerde en veilige manier te doen. Kickboksen voor kinderen is dan ook een hele goede manier om lekker te sporten. Tijdens de kickbokslessen zorgen we ervoor dat kinderen op een leuke en inspannende manier bewegen. Ze leren verschillende stoot- en traptechnieken, afgewisseld met oefeningen waarbij concentratie en fysieke inspanning nodig is. Veiligheid en respect staat altijd voorop! Er worden dan ook geen trappen en storen naar het hoofd gemaakt.

Wij bieden kickbokslessen voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar en uiteraard voor volwassenen. Deze groepen zijn ingedeeld op leeftijd.

Kickboksen voor kinderen geven we in 2 leeftijdsgroepen:

 • Smurfen kickboksen vanaf 4 t/m 8 jaar.
 • Kickboksen jeugd vanaf 9 jaar en ouder.

Met kickboksen gebruik je bijna alle spiergroepen, het is dan ook een ‘full body work-out’ te noemen. Als je meerdere keren per week komt trainen, volhoudt en oplet met voeding, is kickboksen zeker een goede sport om af te vallen.

Tijdens de trainingen werk je aan je balans, reflexen en coördinatie. Dit komt omdat de kickbokstrainingen op hoog tempo zijn en je oefeningen en technieken afwisselt.

Jazeker! Wij bieden speciale kickbokslessen voor vrouwen. Er trainen veel vrouwen bij Hit & Health. Van carrièretijgers, hardwerkende moeders tot ondernemende vrouwen. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet; als je maar gemotiveerd bent om op een uitdagende manier te leren kickboksen!

Naast speciale kickbokslessen voor vrouwen, zijn er ook gemengde lessen en bokszaktrainingen te volgen. Tijdens deze lessen trainen mannen en vrouwen door elkaar. Bekijk hier het huidige lesrooster.

Niet iedereen houdt ervan om fysiek contact te hebben en dat begrijpen we. Het is zeker niet verplicht om te sparren. Daarom kun je kiezen voor bokszaktrainingen, waarbij je alleen met een eigen bokszak traint. We bieden vooral kickbokslessen aan zonder sparren, je hebt altijd zelf de touwtjes in handen. Wil jij liever niet sparren? Dan hoeft het niet. Het gaat erom dat je op een fijne en plezierige manier aan je conditie werkt. Wil je graag sparren? Dan bieden wij de kickboksles voor gevorderden aan.

Wil je jouw techniek tijdens wedstrijden laten zien? Dan kun je bij Hit & Health deelnemen aan ede wedstrijdtraining. Samen met één van de trainers zorgen we ervoor dat je klaargestoomd wordt voor wedstrijden. Onder de naam Hit Team komt Hit & Health uit in wedstrijdverband in Den Haag, maar ook in de rest van Nederland.

Ook als je nog geen gevorderde vechter bent, kunnen we jou begeleiden om wedstrijden te doen.

Bokszaktrainingen zijn te vergelijken met cardioboksen. In hoog tempo wissel je verschillende kickbokstechnieken af, gericht op het verbeteren van je conditie. Tijdens deze lessen heb je geen fysiek contact met anderen, daarom kiezen veel mensen die liever niet sparren voor een bokszaktraining.

Zoek je een leuke én actieve manier om je conditie te verbeteren? En vind je het leuk om te leren kickboksen zonder fysiek contact met tegenstanders? Dan is een bokszaktraining waarschijnlijk écht iets voor jou! Tijdens een flinke work-out komen alle kickbokstechnieken aan bod en je leert verschillende combinaties te maken.

Wij zijn van mening dat iedereen moet kunnen sporten, daarom bieden we verschillende abonnementen aan. Je kunt al komen kickboksen vanaf €22,50 per maand.

 • 1x per week sporten: €22,50
 • Onbeperkt sporten: €39,50 (kies voor een maand- of jaarabonnement)
 • Jeugdabonnement: €27,50
 • 10-rittenkaart: €87,50

Via deze pagina kies je eenvoudig het abonnement van jouw keuze. Voor kinderen met een ooievaarspas is sporten gratis.

Let op: kies je voor een jaarabonnement? Dan ontvang je een startersset t.w.v. €80,- gratis!