Gratis proefles
Ga naar de inhoud
keurmerk hit & health

Hit & Health ontvangt keurmerk Vechtsportautoriteit

In april stond een bijzondere dag op de planning voor het hele team van Hit & Health. Want dat wij staan voor veilig en verantwoord kickboksen voor iedereen is geen nieuws. Niet voor niets zijn wij dan ook heel trots dat we het keurmerk Vechtsportautoriteit hebben ontvangen. Op woensdag 13 april kwam een delegatie van de Vechtsportautoriteit in samenwerking met de gemeente Den Haag langs bij onze sportschool om het keurmerk uit te reiken.

“Met het keurmerk laten we zien dat we onze zaken op orde hebben”

Wij vinden dat Hit & Health een plek voor iedereen moet zijn, jong en oud. Daarom zorgen wij er altijd voor dat iedereen welkom is en bieden we ook verschillende soorten kickbokslessen aan. Zo kun je zelf kiezen of je wel of niet wilt sparren of dat je aan de slag gaat met een bokszak. Bij ons staat vertrouwen en een veilige omgeving altijd voorop en dat is ook de Vechtsportautoriteit niet ontgaan. Wij als team doen er alles aan om de sport op een positieve manier te promoten, want vechtsporten zoals kickboksen en mma zijn voor iedereen.

Met het keurmerk laten we dan ook zien dat we onze zaken op orde hebben. Op woensdag 13 april kwamen Julian Huijsse, Miriam Bovendeerd en Marcel Scholtes van de Vechtsportautoriteit langs samen met Pjotr Behrtel (gemeente Den Haag) en Tjalling van der Zee (NIVM). Zij reikten het keurmerk aan ons uit en inmiddels hangt het bij ons aan de muur.

Keurmerk verplicht voor wedstrijdsporters

Niet alleen willen wij met het keurmerk laten zien dat je bij ons op een verantwoorde en veilige manier kunt kickboksen, ook is het voor onze wedstrijdsporters belangrijk. Want vanaf september 2022 is dit verplicht voor sportscholen die willen meedoen aan wedstrijden in het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts in Nederland. Hoe trots wij ook zijn op het keurmerk, toch zijn we ook kritisch en vinden we het jammer dat de autoriteiten hebben bepaald dat er geen hoofdcontact meer mag zijn tot 18 jaar. Wij zijn namelijk van mening dat veilig kickboksen ook kan met hoofdcontact, zolang het maar op een verantwoorde manier gebeurd.

keurmerk hit & health

Wil jij ook op een veilige én leuke manier kennismaken met kickboksen?

Bij Hit & Health is iedereen welkom. Ons lesrooster is dan ook heel divers en toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met kickboksen of mma. Zo bieden wij verschillende kickbokslessen aan voor kinderen, maar ook aparte lessen voor vrouwen. Voor de mensen die liever zonder contact trainen bieden we bokszaktrainingen, waarbij je losgaat met behulp van een bokszak.

De combinatie van kinderen, beginners, maar ook ervaren wedstrijdvechters maakt dat onze sportschool heel veelzijdig is. Ook als je al ervaring hebt en verder wilt komen in de sport ben je zeker welkom.

Lees hier meer over kickboksen bij Hit & Health en kom langs voor een gratis proefles.