Gratis proefles
Ga naar de inhoud
kickboksen voor kinderen

Kickboksen voor kinderen: 7 redenen om ermee te beginnen

Kinderen zijn van nature vol energie. Zo maak je een kind niet blijer dan wanneer ze lekker kunnen rennen, springen en bewegen. Een uitlaatklep is daarom zo belangrijk, zeker na een drukke schooldag. Kickboksen voor kinderen is een goede manier om op een verantwoorde én leuke manier te bewegen. In deze blog geven we 7 redenen om met kickboksen te beginnen!

1.      Kickboksen zorgt voor een uitlaapklep

Veel kinderen hebben het tegenwoordig best druk. Ze moeten naar school, thuis nog huiswerk maken, met vriendjes afspreken en laten we alle buitenschoolse activiteiten niet vergeten! Juist daarom is het zo belangrijk dat kinderen een uitlaatklep hebben om alle prikkels van de dag te verwerken. Hoe kan dit beter dan lekker een uurtje los te gaan tijdens een uitdagende kickboksles?!

2.     Nieuwe vrienden leren kennen

De kickbokslessen zijn ingedeeld op leeftijd en niveau, grote kans dus dat jouw kind heel snel nieuwe vrienden leert kennen. Kinderen leren tijdens het kickboksen om respectvol met elkaar om te gaan door samen te werken.

Kickboksen voor kinderen Den Haag

3.     Kickboksen voor kinderen draait om wederzijds respect

Wij vinden het heel belangrijk dat onze sportschool een veilige plek is, waar iedereen zich thuis voelt. Daarom draait het tijdens het kickboksen voor kinderen dan ook altijd om wederzijds respect. Kinderen leren dat agressie absoluut niet is toegestaan.

4.     Kinderen worden rustiger en hebben een betere concentratie

Veel ouders geven aan dat kinderen rustiger worden en een betere concentratie op school hebben omdat ze regelmatig komen trainen. In plaats van prikkels en emoties op te kroppen, kunnen ze deze energie kwijt in het trainen.

5.     Kickboksen voor kinderen is veilig

Kijk een willekeurige kickbokswedstrijd op televisie en je zult als ouder wellicht twee keer nadenken of jouw kind op kickboksen gaat. Toch zijn de kickbokslessen voor kinderen geheel veilig en beheerst. Alle kinderen dragen bescherming en moeten zich aan strenge regels houden. Geweld en agressie zijn dan ook absoluut niet toegestaan, sterker nog; wij leren kinderen juist op een beheerste manier alle technieken.

kickboksen den haag6.     Plezier staat voorop bij kickboksen

Laten we niet vergeten dat kickboksen vooral heel leuk is! De lessen zijn afwisselend en uitdagend en er is ook ruimte voor een spelletje tussendoor. Wij stimuleren kinderen om samen te werken en om plezier te maken.

7.     Kinderen worden weerbaarder en zelfverzekerd

Er zijn best veel kinderen die onzeker zijn, gepest worden of niet goed meekomen op school. Juist voor deze kinderen is het goed om te gaan kickboksen. Ze leren namelijk om voor zichzelf op te komen, worden weerbaarder én zelfverzekerd. Dit alles met respect voor anderen en voor de sport.

kickboksen gevaarlijk voor kinderen?

Gratis kennismaken?

Ben je benieuwd of kickboksen iets voor jouw kind is? Bij Hit & Health is er alles aan gedaan om veilig en verantwoord te kickboksen. Momenteel vinden onze trainingen buiten plaats, in verband met de coronamaatregelen. Het is niet nodig om direct een gehele kickboksoutfit aan te schaffen, kinderen kunnen altijd een keer gratis komen trainen. Vraag een gratis proefles aan via onze website en kom een keer kennismaken.