Gratis proefles
Ga naar de inhoud
kickboksen voor moeders

Kickboksen voor moeders: 5 redenen om nu te starten

In de ochtend is het racen om de kinderen op tijd naar school te brengen, om vervolgens door te gaan om te werken. Na het werk gaat het thuis gewoon door, tot je uitgeblust op de bank ploft. Je energie is ver te zoeken en eigenlijk heb je nooit tijd voor jezelf. Toch wil je wel fitter worden, maar hoe dan? Voor veel moeders is dit herkenbaar, daarom delen we 5 redenen voor moeders om nu te starten met kickboksen!

1.     Tijd voor jezelf

Natuurlijk zijn kinderen het leukste in het leven van een moeder, toch is het ook fijn om ze even niet om je heen te hebben. Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Sterker nog, het zorgt ervoor dat je een leukere ouder bent als je bent opgeladen en goed voor jezelf zorgt. Gun jezelf tijd om lekker te gaan kickboksen. Ook al voelt het als een drempel om te gaan sporten, toch ga je merken dat je na afloop veel fitter bent.

2.     Kickboksen maakt je sterker

Kickboksen is een full body work-out, je gebruikt spieren die je normaal gesproken niet gebruikt. Als je regelmatig traint, merk je na een tijdje dat je sterker wordt. Niet alleen fysiek kun je meer aan, ook mentaal ga je merken dat je lekkerder in je vel zit. Des te meer redenen om gewoon te beginnen!

kickboksen moeders

3.     Van kickboksen val je af

Misschien zitten die overtollige kilo’s je toch wel in de weg, maar lukt het niet om ze kwijt te raken. Van kickboksen val je af, tenminste wel als je het regelmatig doet! Omdat je zowel op kracht als conditie traint, verbrand je heel wat calorieën met een uurtje kickboksen. Als je hiernaast ook nog op je voeding let, zul je zien dat je afvalt en een slanker lichaam krijgt.

4.     Kickboksen is een uitlaatklep voor moeders

Een jengelende peuter, slapeloze nachten met een baby of een opstandige puber; het zorgt er bij moeders nogal eens voor dat ze een kort lontje krijgen. Hoe lekker is het dan om alles er even uit te slaan? Kickboksen is een echte uitlaadklep voor moeders! Kies ervoor om in groepsverband te trainen of doe mee met een bokszaktraining, waar je tegenaan trapt en stoot.

kickboksen moeders

5.     Leer nieuwe mensen kennen

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en wat is nou leuker dan dit tijdens het sporten te doen? Tijdens de kickbokslessen van Hit & Health kun je kiezen om mee te doen aan kickboksen voor vrouwen, een gemengde les of bokszaktrainingen. Welke les je ook kiest, iedereen is welkom om mee te trainen in onze sportschool. De lessen zijn te volgen voor ieder niveau, ook als je net begint met kickboksen.

Ben jij moeder en wil je beginnen met kickboksen?

Ben jij moeder en wil je nu eindelijk eens aan de slag om fitter te worden, af te vallen of om iets leuks voor jezelf te doen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende proefles bij onze kickboksschool in Den Haag. Leer nieuwe mensen kennen, word fitter en voel je ontspannen!