vrouwen kickboksen

Ben je beginner of gevorderde en wil je recreatief kickboksen? Bij Hit & Health Den Haag is iedereen welkom: jong, oud, man, vrouw of kind. Wij laten je graag kennismaken met een prachtige vechtsport, kickboksen. Bij Hit & health staan we bekend om de toegankelijkheid en goede sfeer. We gaan respectvol met elkaar om en je bepaalt zelf of je wilt sparren. Tijdens de beginnersles wordt er niet gespard!

Bij Hit & Health wordt op een conditionele en technische manier lesgegeven door onze professionele trainers. Onze kickbokstrainingen zijn voor iedereen toegankelijk die graag aan zijn/haar conditie wil werken, meer mentale rust wenst, een goede workout zoekt en lekker wil sporten. Kickboksen is een combinatie van inspanning, kracht en concentratie. Kom kickboksen bij Hit & Health. Meld je nu aan voor een gratis proefles.

Wat kun je verwachten tijdens een kickbokstraining?

Iedere kickbokstraining begint en eindigt met een gezamenlijke groet in het Japans (OSU) als teken van respect naar de trainer, de leerlingen en de dojo (sportzaal). Tevens is dit ritueel belangrijk om de gebeurtenissen van de dag te vergeten en je aandacht op de les te richten.

We starten met een warming-up om de spieren op te warmen en los te maken. Vervolgens zoek je een partner op waarmee je samen traint. We leren je verschillende technieken en combinaties: stoten, trappen, knieën en clinchen en de bekende low kicks. De technieken oefen je op elkaars handschoenen en we maken gebruik van trap-en stootkussens. We eindigen de kickbokstraining met een cooling down en rek-en strekoefeningen. Bij een vechtsport is het belangrijk je spieren goed te rekken om blessures te voorkomen. Lees daarom ook onze blog met tips om leniger te worden voor kickboksen.

Bij Hit & Health kan iedereen terecht voor een kickbokstraining:

Lesrooster kickboksen gemengd

Dag van de week Tijden
maandag gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
gevorderd
(sparren min 1 jaar ervaring)
20:00 – 21:00
dinsdag gemengd
(zonder sparren)
10:00 – 11:00
gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
woensdag gemengd
(zonder sparren)
18:00 – 19:00
gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
gevorderd
(sparren min 1 jaar ervaring)
20:00 – 21:00
donderdag gemengd
(zonder sparren)
10:00 – 11:00
gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
vrijdag gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
gevorderd
(sparren min 1 jaar ervaring)
20:00 – 21:00
zaterdag gemengd
(zonder sparren)
16:00 – 17:00


Kijk hier voor een actueel overzicht van alle lessen.

Kickboksen: wat heb je nodig?

Heb je besloten om te gaan kickboksen? Dan heb je deze spullen nodig:

• Bokshandschoenen
• Scheenbeschermers
• Bandage
• Bitje
• Tok
• Sportkleding

Heb je deze nog niet? Dan hebben wij bij Hit & Health spullen om te lenen of je kunt bij ons een startersset kopen.

Geschiedenis kickboksen en thaiboksen

Thaiboksen (Muay Thai) is een sport waarvan de oorsprong in Thailand ligt en daar al eeuwen wordt beoefend. In Thailand is het zelfs de nationale sport en nog veel populairder dan bij ons het voetbal. Met thaiboksen wordt er gebruik gemaakt van vuisten, ellebogen, knieën, benen en de Thai is meester in het clinchen. Bekende Thaise vechters zijn Buakaw Banchamek (Por. Pramuk), Kaoklai en Yodsanklai.

Het Muay Thai vond uiteindelijk zijn weg ook naar andere landen in Azië, onder meer naar Japan, waar het binnen de kortste keren een enorme aanhang verkreeg. De Japanners veranderden de naam Muay Thai in Kickboxing, waar je alleen mag trappen en boksen. In 1975 is de sport vanuit Japan meegenomen naar Nederland waar het ook steeds populairder begon te worden. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij de traditionele vorm Muay Thai niet toegestaan.

Nederlandse kickbokstoppers

Internationaal heeft Nederland een gigantische reputatie opgebouwd met vechters zoals Rob Kaman, Fred Royers en Ramon Dekker. Het wapen van de Nederlandse vechters is de low kick.

De reeks met Nederlandse kickbokstoppers is oneindig en groeit tot op de dag van vandaag met namen als Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Badr Hari en Sem Schilt, die in het verleden al veel K-1 titels veroverden en de K1-Max, het welbekende kickbokstoernooi (tot 70 kg) met Albert Krauss en Andy Souwer. In Glory zijn Rico Verhoeven en Nieky Holzken op dit moment de beste vechters met meerdere wereldtitels op hun naam.

Ervaringen kickboksen voor beginners en gevorderden

Joey van Driel

“Topsportschool! Veel trainingen die er te volgen zijn op diverse tijden. Trainers die je tot het uiterste laten gaan en oog hebben voor je techniek. Voor beginners en gevorderden het maakt niet uit. Ook hangt er een fijne en leuke sfeer in de sportschool. Wat wil je nog meer?”

Dylan Kuijper

“Afgelopen maandag voor het eerst een proefles gedraaid. Top sfeer en goeie les.. Daarnaast was ik opzoek naar sportschool waarbij respect en traditie hoog in het vaandel staat. Na de les ook direct lid gemaakt. Vrijdag weer trainen!!!”

Ella Verschragen

“Geweldige sportschool voor alle leeftijden: uitdagend, goed voor conditie, balans en kracht! Super goede sfeer en veel respect.”

Ben Foetsi

“Goede trainingen gegeven door goede trainers. Ze drijven je tot het uiterste en hebben oog voor je techniek. Veel keus wat tijden betreft en de mensen die komen trainen zijn open en toegankelijk. Topschool!”

Aleksandra Mandic

“Het is een gezellige sportschool ik werd er heel erg goed ontvangen, en ze trainen je super goed.”