kickboksen in Den Haag

Wil jij beter in je vel zitten en fitter worden, maar dan wel op een leuke én uitdagende manier? Dan past kickboksen waarschijnlijk goed bij jou! De kickbokslessen vinden plaats in onze sportschool in Den Haag (Mariahoeve). Of je nu beginnend bent of al een ervaren kickbokser; iedereen is welkom. De goede sfeer zorgt ervoor dat alle leden één team zijn, waarbij wederzijds respect en elkaar motiveren hoog in het vaandel staat bij Hit & Health.

Kickboksen is een combinatie van inspanning, kracht en concentratie. Onze lessen zijn ingedeeld in verschillende niveaus. Je kunt altijd zelf kiezen of je wilt sparren met anderen of dit liever niet doet. Tijdens de beginnerslessen is er geen fysiek contact, zodat je eerst alle kickbokstechnieken leert. De professionele trainers van Hit & Health geven op een conditionele en technische manier les, zodat je na afloop met een voldaan gevoel naar huis gaat!

Onze kickbokstrainingen zijn vooral geschikt als je:

  • Aan je conditie wilt werken
  • Fitter en sterker wilt worden
  • Meer mentale rust zoekt
  • Op zoek bent naar een goede workout
  • Een betere kickbokser wilt worden
  • Op zoek bent naar een gezellige sportschool waar je goed én veilig leert kickboksen

Woon jij in de buurt van Den Haag en zou jij willen beginnen met kickboksen? Of ben je al een ervaren kickbokser en wil je jouw skills naar een hoger niveau tillen? Meld je nu aan voor een gratis proefles.

Wat kun je verwachten tijdens een kickbokstraining bij Hit & Health in Den Haag?

Onze sportschool is gunstig gelegen in Den Haag (Mariahoeve). Je kunt gratis in de buurt parkeren en de sportschool is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Op ons lesrooster kun je zien op welke dagen en tijdstippen onze kickbokstrainingen plaatsvinden. We zijn zes dagen per week geopend, dus waarschijnlijk vind je altijd wel een passend moment! Als je een geschikte dag hebt gekozen, kun je langskomen voor een gratis proefles. Uiteraard word je met een warm welkom ontvangen bij onze ingang, waarna je materialen kunt lenen of een starterskit kunt aanschaffen. Vervolgens kun je jouw kickboksoutfit aan doen in één van de kleedkamers, uiteraard zijn er gescheiden kleedruimtes voor mannen en vrouwen.

Iedere kickbokstraining begint en eindigt met een gezamenlijke groet in het Japans (OSU) als teken van respect naar de trainer, leerlingen en de dojo (sportzaal). Tevens is dit ritueel belangrijk om de gebeurtenissen van de dag te vergeten en je aandacht op de les te richten.

We starten met een warming-up om de spieren op te warmen en los te maken. Vervolgens zoek je een partner waarmee je samen traint. We leren je verschillende technieken en combinaties, zoals: stoten, trappen, knieën, clinchen en de bekende low-kicks. De technieken oefen je op elkaars handschoenen en we maken gebruik van trap-en stootkussens. We eindigen de kickbokstraining met een cooling-down van verschillende rek-en strekoefeningen. Het is belangrijk om je spieren goed te rekken na het kickboksen, zo voorkom je blessures. Lees daarom ook onze blog met tips om leniger te worden voor kickboksen.

Bij Hit & Health kan iedereen terecht voor een kickbokstraining:

Lesrooster kickboksen gemengd

Dag van de week Tijden
maandag gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
gevorderd
(sparren min 1 jaar ervaring)
20:00 – 21:00
dinsdag gemengd
(zonder sparren)
10:00 – 11:00
gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
woensdag gemengd
(zonder sparren)
18:00 – 19:00
gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
gevorderd
(sparren min 1 jaar ervaring)
20:00 – 21:00
donderdag gemengd
(zonder sparren)
10:00 – 11:00
gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
vrijdag gemengd
(zonder sparren)
19:00 – 20:00
gevorderd
(sparren min 1 jaar ervaring)
20:00 – 21:00
zaterdag gemengd
(zonder sparren)
16:00 – 17:00


Kijk hier voor een actueel overzicht van alle lessen.

Wat heb je nodig om te kickboksen?

Leuk dat je besloten hebt om te gaan kickboksen! Je zult je fitter voelen, lekkerder in je vel zitten en vooral veel plezier beleven aan de uitdagende kickbokslessen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg er dus voor dat je voor een kickboksles de volgende zaken aanschaft:

• Bokshandschoenen
• Scheenbeschermers
• Bandage
• Bitje
• Toque (kruisbeschermer)
• Sportkleding

Heb je deze spullen nog niet of wil je eerst ontdekken of kickboksen iets voor jou is? Dan kun je uiteraard bij Hit & Health spullen lenen of je kunt een startersset bij ons kopen.

De geschiedenis van kickboksen en thaiboksen

Thaiboksen (Muay Thai) is een sport waarvan de oorsprong in Thailand ligt en daar al eeuwen wordt beoefend. In Thailand is het zelfs dé nationale sport en nog veel populairder dan voetbal in Nederland. Met Thaiboksen wordt er gebruik gemaakt van vuisten, ellebogen, knieën, benen en de Thai is meester in het clinchen. Bekende Thaise vechters zijn Buakaw Banchamek (Por. Pramuk), Kaoklai en Yodsanklai.

Het Muay Thai vond uiteindelijk zijn weg ook naar andere landen in Azië, onder meer naar Japan, waar het binnen de kortste keren een enorme aanhang verkreeg. De Japanners veranderden de naam Muay Thai in Kickboxing, waar je alleen mag trappen en boksen. In 1975 is de sport vanuit Japan meegenomen naar Nederland waar het ook steeds populairder begon te worden. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij de traditionele vorm Muay Thai niet toegestaan.

Bekende Nederlandse kickboksers

Internationaal heeft Nederland een gigantische reputatie opgebouwd met vechters zoals Rob Kaman, Fred Royers en Ramon Dekker. Het wapen van de Nederlandse vechters is de bekende low-kick.

De reeks met Nederlandse kickboksers is oneindig en groeit tot op de dag van vandaag met namen als Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Badr Hari en Sem Schilt, die in het verleden al veel K-1 titels veroverden en de K1-Max, het welbekende kickbokstoernooi (tot 70 kg) met Albert Krauss en Andy Souwer. Bij Glory zijn Rico Verhoeven en Nieky Holzken op dit moment de beste vechters met meerdere wereldtitels op hun naam. Waarschijnlijk staan de legendarische partijen tussen Rico en Badr nog vers in je geheugen!

Ervaringen kickboksen bij Hit & Health in Den Haag

Joey van Driel

“Topsportschool! Veel trainingen die er te volgen zijn op diverse tijden. Trainers die je tot het uiterste laten gaan en oog hebben voor je techniek. Voor beginners en gevorderden het maakt niet uit. Ook hangt er een fijne en leuke sfeer in de sportschool. Wat wil je nog meer?”

Dylan Kuijper

“Afgelopen maandag voor het eerst een proefles gedraaid. Top sfeer en goeie les.. Daarnaast was ik opzoek naar sportschool waarbij respect en traditie hoog in het vaandel staat. Na de les ook direct lid gemaakt. Vrijdag weer trainen!!!”

Ella Verschragen:

“Geweldige sportschool voor alle leeftijden: uitdagend, goed voor conditie, balans en kracht! Super goede sfeer en veel respect.”

Ben Foetsi:

“Goede trainingen gegeven door goede trainers. Ze drijven je tot het uiterste en hebben oog voor je techniek. Veel keus wat tijden betreft en de mensen die komen trainen zijn open en toegankelijk. Topschool!”

Aleksandra Mandic:

“Het is een gezellige sportschool ik werd er heel erg goed ontvangen, en ze trainen je super goed.”