kickboksen in Den Haag

Wil jij beter in je vel zitten en fitter worden, maar dan wel op een leuke én uitdagende manier? Dan past kickboksen waarschijnlijk goed bij jou! De kickbokslessen vinden plaats in onze sportschool in Den Haag (Mariahoeve). Of je nu beginnend bent of al een ervaren kickbokser; iedereen is welkom. De goede sfeer zorgt ervoor dat alle leden één team zijn, waarbij wederzijds respect en elkaar motiveren hoog in het vaandel staat bij Hit & Health.

Kickboksen is een combinatie van inspanning, kracht en concentratie. Onze lessen zijn ingedeeld in verschillende niveaus. Je kunt altijd zelf kiezen of je wilt sparren met anderen of dit liever niet doet. Tijdens de beginnerslessen is er geen fysiek contact, zodat je eerst alle kickbokstechnieken leert. De professionele trainers van Hit & Health geven op een conditionele en technische manier les, zodat je na afloop met een voldaan gevoel naar huis gaat!

Onze kickbokstrainingen zijn vooral geschikt als je:

  • Aan je conditie wilt werken
  • Fitter en sterker wilt worden
  • Meer mentale rust zoekt
  • Op zoek bent naar een goede workout
  • Een betere kickbokser wilt worden
  • Op zoek bent naar een gezellige sportschool waar je goed én veilig leert kickboksen

Woon jij in de buurt van Den Haag en zou jij willen beginnen met kickboksen? Of ben je al een ervaren kickbokser en wil je jouw skills naar een hoger niveau tillen? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken met een gratis proefles.

Meld je hier aan voor een gratis proefles

Wat kun je verwachten tijdens een kickbokstraining bij Hit & Health in Den Haag?

Onze sportschool is gunstig gelegen in Den Haag (Mariahoeve). Je kunt gratis in de buurt parkeren en de sportschool is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Op ons lesrooster kun je zien op welke dagen en tijdstippen onze kickbokstrainingen plaatsvinden. We zijn zes dagen per week geopend, dus waarschijnlijk vind je altijd wel een passend moment! Als je een geschikte dag hebt gekozen, kun je langskomen voor een gratis proefles. Uiteraard word je met een warm welkom ontvangen bij onze ingang, waarna je materialen kunt lenen of een starterskit kunt aanschaffen. Vervolgens kun je jouw kickboksoutfit aan doen in één van de kleedkamers, uiteraard zijn er gescheiden kleedruimtes voor mannen en vrouwen.

Iedere kickbokstraining begint en eindigt met een gezamenlijke groet in het Japans (OSU) als teken van respect naar de trainer, leerlingen en de dojo (sportzaal). Tevens is dit ritueel belangrijk om de gebeurtenissen van de dag te vergeten en je aandacht op de les te richten.

We starten met een warming-up om de spieren op te warmen en los te maken. Vervolgens zoek je een partner waarmee je samen traint. We leren je verschillende technieken en combinaties, zoals: stoten, trappen, knieën, clinchen en de bekende low-kicks. De technieken oefen je op elkaars handschoenen en we maken gebruik van trap-en stootkussens. We eindigen de kickbokstraining met een cooling-down van verschillende rek-en strekoefeningen. Het is belangrijk om je spieren goed te rekken na het kickboksen, zo voorkom je blessures. Lees daarom ook onze blog met tips om leniger te worden voor kickboksen.

Bij Hit & Health kan iedereen terecht voor een kickbokstraining:

Wat heb je nodig om te kickboksen?

Leuk dat je besloten hebt om te gaan kickboksen! Je zult je fitter voelen, lekkerder in je vel zitten en vooral veel plezier beleven aan de uitdagende kickbokslessen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg er dus voor dat je voor een kickboksles de volgende zaken aanschaft:

• Bokshandschoenen
• Scheenbeschermers
• Bandage
• Bitje
• Toque (kruisbeschermer)
• Sportkleding

Heb je deze spullen nog niet of wil je eerst ontdekken of kickboksen iets voor jou is? Dan kun je uiteraard bij Hit & Health spullen lenen of je kunt een startersset bij ons kopen.

De geschiedenis van kickboksen en thaiboksen

Thaiboksen (Muay Thai) is een sport waarvan de oorsprong in Thailand ligt en daar al eeuwen wordt beoefend. In Thailand is het zelfs dé nationale sport en nog veel populairder dan voetbal in Nederland. Met Thaiboksen wordt er gebruik gemaakt van vuisten, ellebogen, knieën, benen en de Thai is meester in het clinchen. Bekende Thaise vechters zijn Buakaw Banchamek (Por. Pramuk), Kaoklai en Yodsanklai.

Het Muay Thai vond uiteindelijk zijn weg ook naar andere landen in Azië, onder meer naar Japan, waar het binnen de kortste keren een enorme aanhang verkreeg. De Japanners veranderden de naam Muay Thai in Kickboxing, waar je alleen mag trappen en boksen. In 1975 is de sport vanuit Japan meegenomen naar Nederland waar het ook steeds populairder begon te worden. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij de traditionele vorm Muay Thai niet toegestaan.

Bekende Nederlandse kickboksers

Internationaal heeft Nederland een gigantische reputatie opgebouwd met vechters zoals Rob Kaman, Fred Royers en Ramon Dekker. Het wapen van de Nederlandse vechters is de bekende low-kick.

De reeks met Nederlandse kickboksers is oneindig en groeit tot op de dag van vandaag met namen als Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Badr Hari en Sem Schilt, die in het verleden al veel K-1 titels veroverden en de K1-Max, het welbekende kickbokstoernooi (tot 70 kg) met Albert Krauss en Andy Souwer. Bij Glory zijn Rico Verhoeven en Nieky Holzken op dit moment de beste vechters met meerdere wereldtitels op hun naam. Waarschijnlijk staan de legendarische partijen tussen Rico en Badr nog vers in je geheugen!

Ervaringen kickboksen bij Hit & Health in Den Haag

Top sportschool... je gaat helemaal stuk op een goede manier!!!!
Arjuna Consultancy
Arjuna Consultancy
10:38 11 Jul 20
Top ervaring ! 3 wedstrijden 2 niet doorgegaan 3 e unaniem gewonnen !
Mohamed Hamami
Mohamed Hamami
15:40 19 Jun 20
Prima trainers, vakkundig en gedreven. Prettige sfeer, goede faciliteiten.
Wim van Noort
Wim van Noort
15:10 01 Jun 20
top team met liefde en kennis voor de sport... en mensen!!!
Patrick le Grand
Patrick le Grand
14:40 10 Apr 20
Goede sportschool met ervaren leraren. Leuke sfeer en iedereen is welkom.
Mike Gordijn
Mike Gordijn
21:57 23 Mar 20
Goed aanbod van lessen en hoge kwaliteit begeleiding voor allr niveaus
Saskia Hoebee
Saskia Hoebee
15:25 28 Feb 20
Nette vechtschool, goede trainingen.
Edison Carnales
Edison Carnales
15:33 30 Jan 20
Afgelopen Dinsdag heb ik voor het eerst proefles gehad. Het was een warme welkom! leuke mensen goed sfeer! Ik heb me vandaag ingeschreven en ga deze nieuwe uitdaging aan! 👊
Nur Igdir
Nur Igdir
13:21 15 Jan 20
Uitstekende vechtsportschool, voor alle niveaus geschikt. Professionele trainers, en iedereen is er om van elkaar te leren. juist door het wisselen tussen de oefeningen, train je met verschillende stijlen en hoef je niet met iemand af te spreken. Gezellige sfeer, maar ook voor wedstrijdstrijders goede omgeving om te groeien. Ik leer er steeds weer, nu ook met sparren en dat is heerlijk 👊 iedereen vindt zijn of haar eigen uitdaging 🙂 Sensei en baas Sven is een topper die goed is voor zijn mensen en studenten. Ook veel aandacht voor conditietraining en zelfs salsa, kortom: stap eens binnen! 💪OSU! 👊
In Muay Thai
In Muay Thai
14:45 24 Dec 19
Perfect place for learning how to kickbox and making progress at it. The teachers are outstanding.
Olin Bongers
Olin Bongers
22:33 14 Dec 19
Leuke sportschool, gezellige sfeer, hard trainen en goede begeleiding.
Danny Krul
Danny Krul
23:20 08 Nov 19
Goede trainers, super leuke sfeer 💪🏼
Isabella Knp
Isabella Knp
15:10 07 Nov 19
Fijne boksschool met serieuze trainers die vriendelijk zijn maar je zeker ook pushen om het beste uit jezelf te halen. Fijne, open sfeer, weinig machocultuur, inclusief ook naar nieuwe mensen, lekker trainen. De eigenaar is altijd open voor vragen.
xmyess
xmyess
14:13 22 Oct 19
sportschool voor jong en oud ! Elke dinsdag en donderdag kickboks training van Bart. Wordt goed uitgelegd. iedereen krijgt evenveel aandacht. Top sportschool. 💪🏻
Giorgos Pavlos
Giorgos Pavlos
21:32 06 Oct 19
Leuk en leerzaam will er vaker komen
Gotta work
Gotta work
10:50 27 Sep 19
Heerlijke toegankelijke club om te trainen met een familiare sfeer voor beginners maar wanneer er meer ambitie is word daar wel op ingespeeld en worden er kansen geboden om wedstrijden te draaien waarin je met aandacht begeleid en getraind wordt 👍
Luuk Meer
Luuk Meer
17:54 25 Sep 19
Goede sportschool met een familiesfeer en grote variatie aan lessen!
Roxanne R.
Roxanne R.
20:50 18 Sep 19
Sportschool waar je je gelijk welkom voelt, iedereen is er erg vriendelijk en behulpzaam. Goede trainers en trainingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Echt een aanrader!!
nina alblas
nina alblas
17:13 18 Sep 19
Sven is de beste en liefste leraar van de wereld.
Jordi Bouman
Jordi Bouman
16:42 18 Sep 19
Zelfs voor senioren zoals ik is het heerlijk sporten bij Hit & Health 🙂
Anselmo Boogert
Anselmo Boogert
06:32 18 Sep 19
Sportschool voor o.a. kickboksen voor jong en oud. Echt een aanrader 💪👍
Desiree Korving
Desiree Korving
19:30 04 Aug 19
Amazing community atmosphere, great trainers and the other sporters are very welcoming.I really like how there are alot of females in their mma class to train with.
Abbey Wolthers
Abbey Wolthers
09:17 02 Aug 19
Relaxte Dojo! Leuke mix van vrouwen en mannen in de lessen! Goede trainers die de tijd voor je nemen en je ook adviseren over voeding om op gewicht te blijven of te verliezen
Anselmo Boogert
Anselmo Boogert
15:17 01 Aug 19
Super club. Je voelt je meteen thuis. Goede trainers en lieve mensen.
Nic Water
Nic Water
18:43 10 May 19
Hit&health is de leukste sportschool van Den-Haag! Met leuke trainers & een gezellige sfeer.
Donna Droppert Ready to disable on: 04:40 10/09/2020
Donna Droppert Ready to disable on: 04:40 10/09/2020
07:07 11 Apr 19
Leuke sportschool waar iedereen zich gelijk welkom voelt, er is voor iedereen aandacht, beginners en gevorderde. Een top gym om te beginnen of om meer vooruitgang te boeken als je al een tijdje bezig bent. Respect en discipline staan hoog in het vaandel maar na de training is er volop gezelligheid.
Chris Berkhout
Chris Berkhout
08:37 09 Apr 19
Fijne sportschool waar je je meteen welkom voelt. Professionele en vriendelijke trainers, met oog voor een ieder. Een uitgebreid lesrooster met meerdere lessen per dag. Zeker een aanrader !
Soukaina El Makkaoui
Soukaina El Makkaoui
22:02 08 Apr 19
Als je een goeie training wilt hebben, zeker hier naar toe komen. Top trainer
Roni Hassan
Roni Hassan
21:06 08 Apr 19
Topsportschool gezellig en ik heb er heel veel geleerd. Ga met plezier trainen! De trainers geven strak en enthousiast les!
Ilyas Mouaddab
Ilyas Mouaddab
20:41 08 Apr 19
Top trainingen voor elk niveau en elk doel. Heel ruim lesrooster. Uitstekende trainers die het beste uit je willen halen. En ook nog is heel gezellig!
Kim Van Rhijn
Kim Van Rhijn
19:51 08 Apr 19
Een sportschool met een klassieke benadering voor zowel de recreatieve als de meer ervaren sporter. De vriendelijke, serieuze, gedisciplineerde aanpak sprak mij aan. Ondanks dat is er ruimte voor maatwerk en humor.
felhamouti
felhamouti
18:58 08 Apr 19
Beste sportschool van heel Nederland. Goeie leraren en supercoole lessen.
Angelina Krekel
Angelina Krekel
18:12 08 Apr 19
Leuke sportschool, lessen op veel tijden. Heeele aardige leraar
Sanne Termote
Sanne Termote
18:12 08 Apr 19
Top school voor jong en oud.Gezellige zweer en word hard getraind
Patrick Kr
Patrick Kr
18:12 08 Apr 19
Goede trainingen voor beginners tot aan gevorderden.Erg goed bereikbaar, met genoeg parkeer gelegenheid.Heel gezellig en sfeervol, en de trainers geven echt om de leden.Het is totaal geen commerciële club.Diverse trainingen en zelfs personal trainers.Al met al, echt een aanrader!
Maloe
Maloe
22:47 07 Apr 19
Begeleiding is meer dan prima, faciliteiten zijn goed. Maar bovenal is de expertise aanwezig om te voorzien in de behoefte van topsport.
Piotr Alm
Piotr Alm
16:26 06 Apr 19
De sfeer is top! Groot aanbod aan lessen die toegangkelijk zijn voor IEDEREEN! Geen excuus dus!!
Silvana v.S
Silvana v.S
15:23 06 Apr 19
hit is een fijne en gezellige sportschool voor jong en oud
Brigitte Megan Jazlyn
Brigitte Megan Jazlyn
21:29 15 Dec 18
Het is een fijne sportschool voor iedereen van jong tot oud..
Het is er altijd gezellig.
Echt een aanrader als je van o.a. kickboksen houdt.
Desiree Korving
Desiree Korving
19:04 07 Dec 18
Top sportschool, relaxte sfeer en professionele begeleiding. Voor iedereen een aanrader. Ik train hier nu een half jaar met veel plezier !
Rene Bogaart
Rene Bogaart
08:14 05 Jul 18
Een kundige sportschool, waar echt de tijd voor je genomen wordt. Alle etniciteiten kunnen hier goed met elkaar overweg en iedereen is er erg hartelijk! Ik kom zeker nog eens terug!
Chi Verbaan
Chi Verbaan
21:28 10 Feb 18
Uitstekend mooie sportschool, fijne team en een goede sfeer !
Fikret Akkoc
Fikret Akkoc
14:25 07 Feb 18
Geweldige vechtsportschool voor iedereen! Zeer gedreven leraren die het beste naar boven halen, zowel fysiek als mentaal! Er is daarnaast een supergoede sfeer; iedereen gaat respectvol met elkaar om. Osu!
Ronald Akkerman
Ronald Akkerman
11:35 13 Jan 18
Geweldige sportschool voor alle leeftijden: uitdagend, goed voor conditie, balans en kracht! Super goede sfeer en veel respect.
Ella Verschragen
Ella Verschragen
13:44 03 Dec 17
Perfect place to float like a butterfly and sting like a bee!
Lillan Logemann
Lillan Logemann
19:44 23 Jun 17
Mooie locatie, enthousiast personeel die je verwelkomen, gedreven en betrokken trainers, leerzaam en praktische lessen. Organiseren fantastische wedstrijden.
Clyde Natsir
Clyde Natsir
13:17 16 Apr 17
Thaiboksen/kickboksen is de meest complete sport voor lichaam en geest. En zeer geschikt om fit te zijn of te worden. Bij HIT kunt u op verschillende tijden en dagen terecht om in een leuke en gemoedelijke sfeer fit te worden of te blijven. Er is ook goede wedstrijdtraining beschikbaar.
Juanky Cabrero
Juanky Cabrero
06:35 10 Mar 17
Gezellig en er wordt geweldig les gegeven.
Anton Lam
Anton Lam
08:44 03 Mar 17
Gister MMA training gehad van Jimmy, helemaal prima! Volgende keer weer.
Robert Van der Laan
Robert Van der Laan
07:52 21 Dec 16
Goeie ruimte, top Mixed Martial Arts les gehad van Jimi!
Koen Wamelink
Koen Wamelink
22:25 20 Dec 16
Mooie nieuwe locatie, goed verzorgende lessen met aandacht voor techniek en uitvoering. Perfecte omgeving om te werken aan je conditie en andere doelen.
Miguel Franco
Miguel Franco
16:11 06 Dec 16
Super leuke sportschool, en mijn dochter werd er super goed ontvangen��
Marijana Pandza
Marijana Pandza
20:14 19 Nov 16
Het is een gezellige sportschool ik werd er heel erg goed ontvangen, en ze trainen je super goed���
Aleksandra Mandic
Aleksandra Mandic
20:07 19 Nov 16
Zijn er top ontvangen toen wij onze dochter op kickboksen deden. Goede begeleiding door Sven
Henry Van Der Weide
Henry Van Der Weide
09:12 24 Mar 16
2 lessen gedaan en nu al super leuk en hele aardige trainers !
Mitch Bogaart
Mitch Bogaart
07:36 30 Apr 15
Afgelopen maandag voor het eerst een proefles gedraaid. Top sfeer en goeie les.. Daarnaast was ik opzoek naar sportschool waarbij respect en traditie hoog in het vaandel staat. Na de les ook direct lid gemaakt. Vrijdag weer trainen!!!
Dylan Kuijper
Dylan Kuijper
09:52 11 Feb 15
de lessen zijn top en leerzaam, gezellige sfeer en niet te vergeten technisch, ik zeg kom trainen !! osu
Menno Schreve
Menno Schreve
18:23 18 Oct 14
goede trainingen, aardige leraren, en een top sfeer! osu!
Connor Koenraads
Connor Koenraads
19:00 17 Sep 14
Leuke sfeer, goeie begeleiding krijg je van de instructeurs, en zeker heel leerzaam. Trainingen zijn lekker technisch en conditioneel en brengt je naar de level die jij wilt bereiken in het vechtsport!
Bilal Blk
Bilal Blk
21:10 12 Sep 14
Goede sportschool, van beginner tot gevorderde, recreant tot wedstrijd niveau. Voor ieder wat wils!
Ricardo De Bruin
Ricardo De Bruin
12:00 19 Apr 14
Top sfeer super lessen en natuurlijk top trainers voor jong en oud
Annie Kames
Annie Kames
20:03 11 Mar 14
Top sfeer, goed les, geen agressie, wat wil je nog meer. Osu!
Jogchum Pel
Jogchum Pel
20:10 04 Sep 13