Gratis proefles
Ga naar de inhoud
kickbokstechnieken

10 verschillende kickbokstechnieken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kickboksen bestaat uit verschillende technieken. Tijdens de trainingen besteden we zowel aandacht aan traptechnieken als stoottechnieken. Een goede kickbokspartij bevat dan ook een mooie mix van trappen en stoten, uiteraard altijd met wederzijds respect. De technieken zetten we tevens in tijdens de bokszaktrainingen: een ideale manier om je overtollige energie kwijt te raken! In deze blog lichten we 10 verschillende kickbokstechnieken uit.[/vc_column_text][vc_cta h2=”Probeer gratis!” txt_align=”center” add_button=”bottom” btn_title=”Vraag direct een gratis proefles aan” btn_align=”center” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fstaging.hitandhealth.nl%2Fproefles-aanvragen%2F”]Meld je aan voor een gratis proefles naar keuze en ervaar wat Hit & Health voor jou kan betekenen.[/vc_cta][vc_column_text]

Low kick

De low kick is één van de bekendste trappen van het kickboksen en is gericht op de spieren van het been, net boven de knie. Dit kan ook aan de binnenkant van het been zijn. Het is de bedoeling dat je goed indraait vanuit je heup, zodat je met je scheenbeen haaks op het dijbeen van je tegenstander raakt. Dit kan zowel met het linkerbeen als het rechterbeen.

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_column_text]

Knie

Het geven van een knie ziet er vaak spectaculair uit in het heetst van de strijd. Een ‘knietje geven’ kan je op verschillende manieren doen. Je trekt je been omhoog, zodat je knie een punt wordt, dan doe je de knie naar voren, waardoor je automatisch iets achterover leunt. Soms gebeurt dit tijdens een gevecht, maar het kan ook voorkomen tijdens het ‘clinchen’. Tegenstanders houden elkaar dan vast, terwijl ze de tegenstander naar de knie toe proberen te trekken.

kickbokstechnieken

kickbokstechnieken

Clinchen[/vc_column_text][vc_column_text]

Hoge trap/high-kick

Een high kick, oftewel een hoge trap, is een trap naar het hoofd. Draai je heup in (door met de bal van je voet te draaien) vervolgens raak je de tegenstander met je scheenbeen op het hoofd. Het is bij deze techniek belangrijk dat je de heup goed indraait. Ook is lenigheid van belang, want hoe leniger je bent, hoe hoger je kan trappen!

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_cta h2=”Sporten vanaf €22,50 per maand” txt_align=”center” add_button=”bottom” btn_title=”Bekijk tarieven” btn_align=”center” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fstaging.hitandhealth.nl%2Ftarieven%2F|title:Tarieven%20en%20inschrijven%20bij%20sportschool%20Hit%20%26%20Health”]Iedereen moet kunnen sporten, daarom bieden we tegen scherpe tarieven verschillende abonnementen aan.[/vc_cta][vc_column_text]

Opstoot/uppercut

De opstoot, oftewel uppercut, is een stoot die meestal gericht is op de kin. Met de vuist maak je een verticale stoot omhoog, richting de kin. Om dit met extra kracht te doen, neem je meestal heel je lichaam mee.

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hoekstoot

Tijdens een hoekstoot buig je je arm (met een gebogen elleboog) in, in tegenstelling tot de directe stoten. Je arm staat dan in een hoekvorm. Vervolgens raak je de tegenstander of bokszak met een draaiende beweging.

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_column_text]

Leverstoot

Door je linkerarm naar beneden te laten zakken stoot je de tegenstander tegen de lever, terwijl je handpalm naar bovenstaat (hand als een vuist). Je hoeft niet veel kracht te zetten met een leverstoot. Het draait hierbij om de timing van de snelle, korte beweging naar voren. Kracht is hierbij niet heel erg van belang.

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_column_text]

Directe stoot

Een directe stoot is een snelle en krachtige stoot rechtdoor, dit kan op het lichaam of hoofd gericht zijn. Veel mensen vinden het fijn om energie kwijt te raken door een reeks directe stoten uit te voeren tijdens een bokszaktraining.

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_cta h2=”Trainen wanneer het jou uitkomt” txt_align=”center” add_button=”bottom” btn_title=”Bekijk het hele lesrooster” btn_align=”center” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fstaging.hitandhealth.nl%2Flesrooster%2F”]We bieden een ruim aanbod aan groepslessen voor jong en oud, beginner en gevorderd, man of vrouw.[/vc_cta][vc_column_text]

Front kick (voorwaartse trap)

De front kick wordt vaak gebruikt als verdedigende trap. Daarbij trek je de knie op en trap je uit, terwijl je iets naar achteren hangt (meestal om je tegenstander af te weren). Zo krijg je al je gewicht achter je voorwaartse trap. Tijdens het doen van een frontkick is het belangrijk om ook tegelijkertijd aan je verdediging te denken.

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_column_text]

Achterwaartse trap/hieltrap

Het woord zegt het eigenlijk al: een achterwaartse trap is een trap die je van achteren maakt en vervolgens een trap geeft, terwijl je indraait. Meestal zien tegenstanders deze trap niet aankomen, waardoor je dit als een onverwachte techniek kan inzetten om je tegenstander te ‘verrassen’.

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_column_text]

Side kick

Een side kick is een traptechniek waarbij je door middel van een snelle beweging via de zijkant omhoog trapt. Je raakt je tegenstander of bokszak vervolgens met de onderkant van je voet.

Tijdens een side kick richt je je niet specifiek op één bepaald lichaamsdeel. Je kan bijvoorbeeld naar het hoofd, het dijbeen of de borst trappen. Kickboksers die al ervaren zijn, weten een sidekick vaak op een sterke en krachtige manier in te zetten! Ook bij het inzetten van een side kick geldt: hoe leniger je bent, hoe beter het gaat!

kickbokstechnieken

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kickbokstechnieken gebruiken

Kickboksen draait volledig om wederzijds respect, dus we letten ten alle tijden op dat de stoten en trappen gecontroleerd uitgevoerd worden. Voor de mensen die liever niet heel fysiek bezig zijn, organiseren we ook bokszaktrainingen, zodat je de bovenstaande kickbokstechnieken toch nog kan uitproberen![/vc_column_text][vc_column_text]*Foto’s: Fikret Akkoc Photography[/vc_column_text][vc_cta h2=”Ben je benieuwd of kickboksen iets voor jou is?” txt_align=”center” add_button=”bottom” btn_title=”Vraag hier jouw proefles aan” btn_align=”center” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fstaging.hitandhealth.nl%2Fproefles-aanvragen%2F”]Kom vrijblijvend langs om kennis te maken en doe mee met een gratis proefles.[/vc_cta][vc_column_text]

Wat anderen zeggen over kickboksen bij Sportschool Hit & Health

[brb_collection id=”16794″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]