kickbokstechnieken

Kickboksen bestaat uit verschillende technieken. Tijdens de trainingen besteden we zowel aandacht aan traptechnieken als stoottechnieken. Een goede kickbokspartij bevat dan ook een mooie mix van trappen en stoten, uiteraard altijd met wederzijds respect. De technieken zetten we tevens in tijdens de bokszaktrainingen: een ideale manier om je overtollige energie kwijt te raken! In deze blog lichten we 10 verschillende kickbokstechnieken uit.

Probeer gratis!

Meld je aan voor een gratis proefles naar keuze en ervaar wat Hit & Health voor jou kan betekenen.

Low kick

De low kick is één van de bekendste trappen van het kickboksen en is gericht op de spieren van het been, net boven de knie. Dit kan ook aan de binnenkant van het been zijn. Het is de bedoeling dat je goed indraait vanuit je heup, zodat je met je scheenbeen haaks op het dijbeen van je tegenstander raakt. Dit kan zowel met het linkerbeen als het rechterbeen.

kickbokstechnieken

Knie

Het geven van een knie ziet er vaak spectaculair uit in het heetst van de strijd. Een ‘knietje geven’ kan je op verschillende manieren doen. Je trekt je been omhoog, zodat je knie een punt wordt, dan doe je de knie naar voren, waardoor je automatisch iets achterover leunt. Soms gebeurt dit tijdens een gevecht, maar het kan ook voorkomen tijdens het ‘clinchen’. Tegenstanders houden elkaar dan vast, terwijl ze de tegenstander naar de knie toe proberen te trekken.

kickbokstechnieken

kickbokstechnieken

Clinchen

Hoge trap/high-kick

Een high kick, oftewel een hoge trap, is een trap naar het hoofd. Draai je heup in (door met de bal van je voet te draaien) vervolgens raak je de tegenstander met je scheenbeen op het hoofd. Het is bij deze techniek belangrijk dat je de heup goed indraait. Ook is lenigheid van belang, want hoe leniger je bent, hoe hoger je kan trappen!

kickbokstechnieken

Sporten vanaf €22,50 per maand

Iedereen moet kunnen sporten, daarom bieden we tegen scherpe tarieven verschillende abonnementen aan.

Opstoot/uppercut

De opstoot, oftewel uppercut, is een stoot die meestal gericht is op de kin. Met de vuist maak je een verticale stoot omhoog, richting de kin. Om dit met extra kracht te doen, neem je meestal heel je lichaam mee.

kickbokstechnieken

Hoekstoot

Tijdens een hoekstoot buig je je arm (met een gebogen elleboog) in, in tegenstelling tot de directe stoten. Je arm staat dan in een hoekvorm. Vervolgens raak je de tegenstander of bokszak met een draaiende beweging.

kickbokstechnieken

Leverstoot

Door je linkerarm naar beneden te laten zakken stoot je de tegenstander tegen de lever, terwijl je handpalm naar bovenstaat (hand als een vuist). Je hoeft niet veel kracht te zetten met een leverstoot. Het draait hierbij om de timing van de snelle, korte beweging naar voren. Kracht is hierbij niet heel erg van belang.

kickbokstechnieken

Directe stoot

Een directe stoot is een snelle en krachtige stoot rechtdoor, dit kan op het lichaam of hoofd gericht zijn. Veel mensen vinden het fijn om energie kwijt te raken door een reeks directe stoten uit te voeren tijdens een bokszaktraining.

kickbokstechnieken

Trainen wanneer het jou uitkomt

We bieden een ruim aanbod aan groepslessen voor jong en oud, beginner en gevorderd, man of vrouw.

Front kick (voorwaartse trap)

De front kick wordt vaak gebruikt als verdedigende trap. Daarbij trek je de knie op en trap je uit, terwijl je iets naar achteren hangt (meestal om je tegenstander af te weren). Zo krijg je al je gewicht achter je voorwaartse trap. Tijdens het doen van een frontkick is het belangrijk om ook tegelijkertijd aan je verdediging te denken.

kickbokstechnieken

Achterwaartse trap/hieltrap

Het woord zegt het eigenlijk al: een achterwaartse trap is een trap die je van achteren maakt en vervolgens een trap geeft, terwijl je indraait. Meestal zien tegenstanders deze trap niet aankomen, waardoor je dit als een onverwachte techniek kan inzetten om je tegenstander te ‘verrassen’.

kickbokstechnieken

Side kick

Een side kick is een traptechniek waarbij je door middel van een snelle beweging via de zijkant omhoog trapt. Je raakt je tegenstander of bokszak vervolgens met de onderkant van je voet.

Tijdens een side kick richt je je niet specifiek op één bepaald lichaamsdeel. Je kan bijvoorbeeld naar het hoofd, het dijbeen of de borst trappen. Kickboksers die al ervaren zijn, weten een sidekick vaak op een sterke en krachtige manier in te zetten! Ook bij het inzetten van een side kick geldt: hoe leniger je bent, hoe beter het gaat!

kickbokstechnieken

Kickbokstechnieken gebruiken

Kickboksen draait volledig om wederzijds respect, dus we letten ten alle tijden op dat de stoten en trappen gecontroleerd uitgevoerd worden. Voor de mensen die liever niet heel fysiek bezig zijn, organiseren we ook bokszaktrainingen, zodat je de bovenstaande kickbokstechnieken toch nog kan uitproberen!

*Foto’s: Fikret Akkoc Photography

Ben je benieuwd of kickboksen iets voor jou is?

Kom vrijblijvend langs om kennis te maken en doe mee met een gratis proefles.

Wat anderen zeggen over kickboksen bij Sportschool Hit & Health

Afgelopen week een gratis proefles bodytec geprobeerd. Zeker een aanrader! Binnen twintig minuten was ik klaar met een volledige workout.
Ties Millenaar
Ties Millenaar
16:16 15 Sep 22
👍 enthousiaste leraren en leraressen voor de kinderen.
Alexander Lips
Alexander Lips
17:45 10 Jul 22
Een top sportschool, professionele begeleiders, met de juiste aandacht en zeer aardige klantvriendelijke personeel.
Repair Genius
Repair Genius
07:47 06 Jun 22
Fijne boksschool! Goede leraren, weten goed te motiveren. Leuke diverse samenstellingen tijdens de lessen, jong, oud, man, vrouw, super fit en wat minder. 🥊🥊
Sheila Lalaram
Sheila Lalaram
11:23 12 Feb 22
I want to take a moment to do a great review of this place. I joined almost a year ago. The trainers are friendly and they pay attention to you during the classes, also you can tell there is a nice and funny vibe in the gym between all the staff. They will speak in English to you if you are not fluent in Dutch which I appreciate a lot. The classes are demanding - you will sweat - but they are very good and beginner-friendly. They also sell the equipment (at good price) so you don't have to go crazy finding good gloves somewhere else. During Corona lockdown they thought of different alternatives all the time, with every new modification in the measures each time, to make sure you could train: online training through Zoom, TVs with workouts and boxing bags outside the gym, reservation system through an app... There is a great balance between men and women in the classes, and everyone is friendly. Also they have a nice Instagram where you can be updated about new classes, schedules, cancellations, matches, etc... In definitive I recommend this gym to anyone who wants to try kickboxing for the first time but also if you are already experienced. Thanks so much HIT&Health team!
Haydée
Haydée
09:16 06 Jul 21
Goede sfeer, wordt goed les gegeven! Zelfs m'n zoontje van 5 vind het leuk!!
Maikel Monné
Maikel Monné
19:11 14 Jun 21
Gezellig en erg leuke mensen goede training
K K
K K
22:21 20 May 21
Fijne goede bokschool! Erg goede professionele lessen en ook leuk. Je voelt je gelijk welkom. 🙂
Lisa Schout
Lisa Schout
19:02 19 May 21
Altijd blij je te zien, goede lessen, zeer motiverende sfeer
Alisa Doornhof
Alisa Doornhof
16:53 12 Mar 21
Goede trainingen, gave en kloppende combinaties, conditioneel zeer effectief. Uitgebreid lesprogramma, ruime schone faciliteiten, leuke mensen en keien van trainers met oog en tips voor zowel de beginners, gevorderden, als ook voor de (semi)profs.
Henri ten Camp
Henri ten Camp
18:12 07 Jan 21
Proefles gevolgd en ben heel tevreden. Goede workout en je wordt meteen opgenomen in de groep. Dit heeft zeker nog een vervolg!
Rehana Raja
Rehana Raja
12:31 25 Nov 20
Top plek en fijne sfeer! Goede en kundige begeleiding.
laura Niazy
laura Niazy
07:50 03 Nov 20
Great gym with great, experienced trainers.
Elena K95
Elena K95
13:12 13 Oct 20
Top ervaring ! 3 wedstrijden 2 niet doorgegaan 3 e unaniem gewonnen !
Mohamed Hamami
Mohamed Hamami
15:40 19 Jun 20
top team met liefde en kennis voor de sport... en mensen!!!
Patrick le Grand
Patrick le Grand
14:40 10 Apr 20
Goede sportschool met ervaren leraren. Leuke sfeer en iedereen is welkom.
Mike Gordijn
Mike Gordijn
21:57 23 Mar 20
Goed aanbod van lessen en hoge kwaliteit begeleiding voor allr niveaus
Saskia Hoebee
Saskia Hoebee
15:25 28 Feb 20
Afgelopen Dinsdag heb ik voor het eerst proefles gehad. Het was een warme welkom! leuke mensen goed sfeer! Ik heb me vandaag ingeschreven en ga deze nieuwe uitdaging aan! 👊
Nur Igdir
Nur Igdir
13:21 15 Jan 20
Uitstekende vechtsportschool, voor alle niveaus geschikt. Professionele trainers, en iedereen is er om van elkaar te leren. juist door het wisselen tussen de oefeningen, train je met verschillende stijlen en hoef je niet met iemand af te spreken. Gezellige sfeer, maar ook voor wedstrijdstrijders goede omgeving om te groeien. Ik leer er steeds weer, nu ook met sparren en dat is heerlijk 👊 iedereen vindt zijn of haar eigen uitdaging 🙂 Sensei en baas Sven is een topper die goed is voor zijn mensen en studenten. Ook veel aandacht voor conditietraining en zelfs salsa, kortom: stap eens binnen! 💪OSU! 👊
In Muay Thai
In Muay Thai
14:45 24 Dec 19
Leuke sportschool, gezellige sfeer, hard trainen en goede begeleiding.
Danny Krul
Danny Krul
23:20 08 Nov 19
sportschool voor jong en oud ! Elke dinsdag en donderdag kickboks training van Bart. Wordt goed uitgelegd. iedereen krijgt evenveel aandacht. Top sportschool. 💪🏻
Giorgos Pavlos
Giorgos Pavlos
21:32 06 Oct 19
Heerlijke toegankelijke club om te trainen met een familiare sfeer voor beginners maar wanneer er meer ambitie is word daar wel op ingespeeld en worden er kansen geboden om wedstrijden te draaien waarin je met aandacht begeleid en getraind wordt 👍
Luuk Meer
Luuk Meer
17:54 25 Sep 19
Zelfs voor senioren zoals ik is het heerlijk sporten bij Hit & Health 🙂
Anselmo Boogert
Anselmo Boogert
06:32 18 Sep 19
hit is een fijne en gezellige sportschool voor jong en oud
Brigitte Megan Jazlyn
Brigitte Megan Jazlyn
21:29 15 Dec 18
Het is een fijne sportschool voor iedereen van jong tot oud..
Het is er altijd gezellig.
Echt een aanrader als je van o.a. kickboksen houdt.
Desiree Korving
Desiree Korving
19:04 07 Dec 18
Top sportschool, relaxte sfeer en professionele begeleiding. Voor iedereen een aanrader. Ik train hier nu een half jaar met veel plezier !
Rene Bogaart
Rene Bogaart
08:14 05 Jul 18
Een kundige sportschool, waar echt de tijd voor je genomen wordt. Alle etniciteiten kunnen hier goed met elkaar overweg en iedereen is er erg hartelijk! Ik kom zeker nog eens terug!
Chi Verbaan
Chi Verbaan
21:28 10 Feb 18
Geweldige vechtsportschool voor iedereen! Zeer gedreven leraren die het beste naar boven halen, zowel fysiek als mentaal! Er is daarnaast een supergoede sfeer; iedereen gaat respectvol met elkaar om. Osu!
Ronald Akkerman
Ronald Akkerman
11:35 13 Jan 18
Geweldige sportschool voor alle leeftijden: uitdagend, goed voor conditie, balans en kracht! Super goede sfeer en veel respect.
Ella Verschragen
Ella Verschragen
13:44 03 Dec 17
Perfect place to float like a butterfly and sting like a bee!
Lillan Logemann
Lillan Logemann
19:44 23 Jun 17
Mooie locatie, enthousiast personeel die je verwelkomen, gedreven en betrokken trainers, leerzaam en praktische lessen. Organiseren fantastische wedstrijden.
Clyde Natsir
Clyde Natsir
13:17 16 Apr 17
Thaiboksen/kickboksen is de meest complete sport voor lichaam en geest. En zeer geschikt om fit te zijn of te worden. Bij HIT kunt u op verschillende tijden en dagen terecht om in een leuke en gemoedelijke sfeer fit te worden of te blijven. Er is ook goede wedstrijdtraining beschikbaar.
Juanky Cabrero
Juanky Cabrero
06:35 10 Mar 17
Gister MMA training gehad van Jimmy, helemaal prima! Volgende keer weer.
Robert Van der Laan
Robert Van der Laan
07:52 21 Dec 16
Goeie ruimte, top Mixed Martial Arts les gehad van Jimi!
Koen Wamelink
Koen Wamelink
22:25 20 Dec 16
Mooie nieuwe locatie, goed verzorgende lessen met aandacht voor techniek en uitvoering. Perfecte omgeving om te werken aan je conditie en andere doelen.
Miguel Franco
Miguel Franco
16:11 06 Dec 16
Super leuke sportschool, en mijn dochter werd er super goed ontvangen��
Marijana Pandza
Marijana Pandza
20:14 19 Nov 16
Het is een gezellige sportschool ik werd er heel erg goed ontvangen, en ze trainen je super goed���
Aleksandra Mandic
Aleksandra Mandic
20:07 19 Nov 16
Zijn er top ontvangen toen wij onze dochter op kickboksen deden. Goede begeleiding door Sven
Henry Van Der Weide
Henry Van Der Weide
09:12 24 Mar 16
2 lessen gedaan en nu al super leuk en hele aardige trainers !
Mitch Bogaart
Mitch Bogaart
07:36 30 Apr 15
de lessen zijn top en leerzaam, gezellige sfeer en niet te vergeten technisch, ik zeg kom trainen !! osu
Menno Schreve
Menno Schreve
18:23 18 Oct 14
Leuke sfeer, goeie begeleiding krijg je van de instructeurs, en zeker heel leerzaam. Trainingen zijn lekker technisch en conditioneel en brengt je naar de level die jij wilt bereiken in het vechtsport!
Bilal Blk
Bilal Blk
21:10 12 Sep 14
Goede sportschool, van beginner tot gevorderde, recreant tot wedstrijd niveau. Voor ieder wat wils!
Ricardo De Bruin
Ricardo De Bruin
12:00 19 Apr 14
Top sfeer super lessen en natuurlijk top trainers voor jong en oud
Annie Kames
Annie Kames
20:03 11 Mar 14