Bij een gemiddelde training van Hit & Health zie je heel wat kinderen rondrennen. Dat komt omdat er verschillende jeugdlessen zijn. Wist je dat ons jongste lid twee jaar is? We vinden het belangrijk dat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met kickboksen. In deze blog vertelt jeugdtrainer Suri over zijn ervaring bij Hit & Health.

leniger worden kickboksen

Van lid naar jeugdtrainer

Ongeveer zeven jaar geleden begon Suri te trainen bij Hit & Health, toen nog op de oude locatie. De klik met het team was er gelijk en ongeveer drie jaar geleden maakte hij de overstap naar jeugdtrainer. Als vader van twee kinderen weet hij als geen ander goed om te gaan met de jonge kickboksers.

Suri is zelf fanatiek kickbokser en was in het verleden dan ook bezig met kickbokswedstrijden. Toch is de combinatie van een fulltimebaan, lesgeven bij Hit & Health en zijn gezin niet goed te combineren met een passie voor wedstrijden. Vandaar dat hij zich nu focust op de jeugdlessen binnen Hit & Health.

Het goed begeleiden en leren kickboksen van een grote groep kinderen kun je natuurlijk niet goed alleen doen. Daarbij heeft Suri de hulp van twee supertrainers die hem bijstaan in de lessen. Bij onze kleine strijders staan deze trainers ook wel bekend als juffrouw Donna ( the lazy ninja) en Roni ( meester macaroni)!

kickboksen jeugd

“Met kids werken is alles”

“Veel mensen associëren kickboksen met vechten, toch is dat het echt niet. Wij vinden het juist belangrijk dat iedereen zich welkom voelt én op zijn gemak is. Kickboksen gaat om mindset, lekker trainen en natuurlijk om plezier maken! Dat hoop ik de kinderen mee te geven.” – legt Suri uit.

Suri voegt toe dat het werken met kinderen hem veel plezier en voldoening geeft:

“Met kids werken is alles! Ze geven zoveel positieve energie. Daarnaast vind ik het geweldig om een band op te bouwen en hun vertrouwen te winnen. Je ziet soms dat kinderen heel angstig zijn in het begin en soms twijfelachtig langs de kant staan. Zonder ze te pushen laat ik ze vervolgens op een rustige manier kennismaken met de oefeningen. Na een tijdje zie je dat ze helemaal op hun gemak zijn en grote sprongen vooruit maken!”

kickboksen jeugd

Jeugdlessen bij Hit & Health

Er zijn twee soorten jeugdlessen te volgen bij Hit & Health, onder te verdelen in leeftijdscategorieën. Zo is er een ‘mini-groep’ voor jonge kinderen tot zeven jaar en een groep voor wat oudere kinderen van acht tot twaalf jaar.

“Je ziet vaak dat kinderen jong beginnen en toch wel blijven ‘hangen’ bij de club tot latere leeftijd. Het leuke is dat kinderen onderling echt een band creëren en heel goed kunnen samenwerken”. zegt Suri.

Een gemiddelde jeugdles bestaat uit:

  • Een warming-up. Voor de kleine kinderen bestaat dit uit spelletjes en met de oudere kinderen gaan we soms lekker buiten hardlopen.
  • Daarna gaan we oefenen met het maken van combinaties, de basis van het kickboksen moet goed zijn.
  • Ook focussen we veel op het trainen van de conditie, soms zijn we wel vijftien minuten lang één bepaalde trap aan het oefenen.

“Als je vecht, moet je niet nadenken, het moet in je zitten. Daarom besteden we veel aandacht aan het aanleren van de basistechnieken. Je moet je voorstellen dat je midden in een wedstrijd geen tijd hebt om na te denken welke trap je gaat maken. Dit moet vanuit jezelf komen.” – aldus Suri.

Ben jij benieuwd of kickboksen iets voor jouw kind is? Vraag dan nu een gratis proefles aan en kom een keer meetrainen!