MMA Den Haag

Bij Hit & Health Den Haag kun je ook MMA en grapplinglessen volgen. Deze Mixed Martial Arts vechtsport is over de hele wereld erg populair en wordt door miljoenen mensen beoefend. In Nederland wordt deze vechtsport ook steeds populairder en het aantal mensen dat deze vechtsport beoefent groeit sterk. MMA is wereldwijd bekend geworden door organisaties als Pride, UFC, Strikeforce en Bellator. De beste vechters zie je dan ook terug in deze wereldberoemde competities.

MMA in Den Haag

MMA combineert technieken uit verschillende vechtsporten, zoals kickboksen, thaiboksen, judo, worstelen (grappling), boksen en jiujitsu. Het doel hiervan is het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht. Desondanks zijn niet alle technieken geoorloofd, er zijn zeker regels bij een MMA-gevecht. Zo is het niet toegestaan om een tegenstander die op de grond ligt tegen het hoofd te trappen of te knieën.

Grappling

Grappling is een verzamelnaam voor de verschillende technieken, manoeuvres en contra-technieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te krijgen ten opzichte van je tegenstander. Grappling is normaal gesproken niet gericht op aanvallende tactieken. De technieken die worden toegepast in grappling zijn: werpen, clinchen, vegen, overnames, verwurgingen, ontsnappingen, controleren, pinnen en takedowns.

Door MMA en grappling te combineren, kun je een veelzijdige vechtsporter worden!

Wil je MMA en grappling beoefenen bij Hit & Health? Meld je nu aan voor een gratis proefles.

Combineer bij Hit & Health je MMA en grappling training met één van onze andere trainingen:

Lesrooster MMA en grappling

Dag van de week Tijden
dinsdag zonder sparren 20:00 – 21:00
vrijdag zonder sparren 18:00 – 19:00


Kijk hier voor een actueel overzicht van alle lessen.

MMA en grappling: wat heb je nodig?

Heb je besloten om MMA en grappling te gaan doen? Dan heb je deze spullen nodig:

• MMA handschoenen
• Scheenbeschermers
• Bandage
• Bitje
• Toque
• Sportkleding (aan te raden is om een lange broek en shirt met lange mouwen te dragen)

Heb je deze nog niet? Dan hebben wij bij Hit & Health spullen om te lenen of je kunt bij ons een startersset kopen.

Geschiedenis MMA en grappling

MMA (Mixed Martial Arts) heeft een lange geschiedenis want de roots van MMA beginnen al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen. De eerste MMA-gevechten vonden plaats tijdens de oude Olympische Spelen waarbij deze vechtsport Pankration werd genoemd. Pankration is één van de oudste vechtsporten in Europa, die oorspronkelijk bestaat uit klassiek worstelen en boksen.

Het moderne MMA, zoals we het nu kennen, is ontstaan in Europa en Japan. Bij de moderne MMA zie je twee tegenstanders tegen elkaar strijden in een ring met een kooi er omheen. De vechters hebben vaak een achtergrond van verschillende vechtsporten. Deze manier van MMA is ontstaan in Europa (MMA) en Japan (Merikan).

Een grote stap in MMA is de UFC geweest. De UFC is een organisatie die is opgericht in 1980. Het werd gelijk een groot succes want de UFC zorgde ervoor dat MMA ook op de tv werd uitgezonden. In het begin was de UFC al snel te gewelddadig en is de sport van de tv gehaald. Gelukkig kocht het sportpromotiebedrijf Zuffade de UFC. Het nieuwe beleid zorgde voor nieuwere en veilige regels waardoor het ook weer op de tv verscheen. Dit was precies wat de sport nodig had om weer groot te worden. MMA werd de snelst groeiende sport in Amerika. MMA is nu erg beroemd over de hele wereld. MMA is dan ook een van de grootste sporten in Amerika.

Het eerste UFC gevecht dat plaatsvond was dat tussen de Nederlandse (Den Haag) karate- en savate-beoefenaar Gerard Gordeau en de Hawaïaanse sumoworstelaar Teila Tuli. Gordeau won dit gevecht overtuigend.

Bekende MMA-vechters

Bekende vechters in de geschiedenis van de UFC en MMA zijn: Chuck Liddell, Anderson Silva, Jon Jones, Georges Saint-Pierre, Kimbo Slice en Conor McGregor. Bekende Nederlanders die voor het eerst vochten in een kooi (free fight) waren Chris Dolman, Dick Vrij, Bas Rutten, Bob Schrijber en Gilbert Yvel.

Op dit moment zie je de Nederlandse vechters Alistair Overeem, de jonge Stefan Struve en ook de dames Marloes Coenen en Germaine de Randamie terug in de UFC. Germaine de Randamie is tevens de eerste Nederlandse vrouw die het UFC kampioenschap heeft gewonnen. Daarnaast hebben kickboksers Tyrone Spong en Andy Souwer de overstap gemaakt naar MMA.

Ervaringen MMA en grappling bij Hit & Health in Den Haag

Jeffrey van den Nieuwenhuijsen

Nu 9 maanden bezig met grappling bij Hit & Health. Toptrainers, goede sfeer, leuke mensen en geschikt voor iedereen.

Koen Wamelink

Goeie ruimte, top Mixed Martial Arts les gehad van Jim!