MMA Den Haag

Bij Hit & Health Den Haag kun je ook MMA en grapplinglessen volgen. Deze Mixed Martial Arts vechtsport is over de hele wereld erg populair en wordt door miljoenen mensen beoefend. In Nederland wordt deze vechtsport ook steeds populairder en het aantal mensen dat deze vechtsport beoefent groeit sterk. MMA is wereldwijd bekend geworden door organisaties als Pride, UFC, Strikeforce en Bellator. De beste vechters zie je dan ook terug in deze wereldberoemde competities.

MMA in Den Haag

MMA combineert technieken uit verschillende vechtsporten, zoals kickboksen, thaiboksen, judo, worstelen (grappling), boksen en jiujitsu. Het doel hiervan is het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht. Desondanks zijn niet alle technieken geoorloofd, er zijn zeker regels bij een MMA-gevecht. Zo is het niet toegestaan om een tegenstander die op de grond ligt tegen het hoofd te trappen of te knieën.

Grappling

Grappling is een verzamelnaam voor de verschillende technieken, manoeuvres en contra-technieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te krijgen ten opzichte van je tegenstander. Grappling is normaal gesproken niet gericht op aanvallende tactieken. De technieken die worden toegepast in grappling zijn: werpen, clinchen, vegen, overnames, verwurgingen, ontsnappingen, controleren, pinnen en takedowns.

Door MMA en grappling te combineren, kun je een veelzijdige vechtsporter worden!

Wil je MMA en grappling beoefenen bij Hit & Health? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken met een gratis proefles.

Meld je hier aan voor een gratis proefles

Combineer bij Hit & Health je MMA en grappling training met één van onze andere trainingen:

MMA en grappling: wat heb je nodig?

Heb je besloten om MMA en grappling te gaan doen? Dan heb je deze spullen nodig:

• MMA handschoenen
• Scheenbeschermers
• Bandage
• Bitje
• Toque
• Sportkleding (aan te raden is om een lange broek en shirt met lange mouwen te dragen)

Heb je deze nog niet? Dan hebben wij bij Hit & Health spullen om te lenen of je kunt bij ons een startersset kopen.

Geschiedenis MMA en grappling

MMA (Mixed Martial Arts) heeft een lange geschiedenis want de roots van MMA beginnen al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen. De eerste MMA-gevechten vonden plaats tijdens de oude Olympische Spelen waarbij deze vechtsport Pankration werd genoemd. Pankration is één van de oudste vechtsporten in Europa, die oorspronkelijk bestaat uit klassiek worstelen en boksen.

Het moderne MMA, zoals we het nu kennen, is ontstaan in Europa en Japan. Bij de moderne MMA zie je twee tegenstanders tegen elkaar strijden in een ring met een kooi er omheen. De vechters hebben vaak een achtergrond van verschillende vechtsporten. Deze manier van MMA is ontstaan in Europa (MMA) en Japan (Merikan).

Een grote stap in MMA is de UFC geweest. De UFC is een organisatie die is opgericht in 1980. Het werd gelijk een groot succes want de UFC zorgde ervoor dat MMA ook op de tv werd uitgezonden. In het begin was de UFC al snel te gewelddadig en is de sport van de tv gehaald. Gelukkig kocht het sportpromotiebedrijf Zuffade de UFC. Het nieuwe beleid zorgde voor nieuwere en veilige regels waardoor het ook weer op de tv verscheen. Dit was precies wat de sport nodig had om weer groot te worden. MMA werd de snelst groeiende sport in Amerika. MMA is nu erg beroemd over de hele wereld. MMA is dan ook een van de grootste sporten in Amerika.

Het eerste UFC gevecht dat plaatsvond was dat tussen de Nederlandse (Den Haag) karate- en savate-beoefenaar Gerard Gordeau en de Hawaïaanse sumoworstelaar Teila Tuli. Gordeau won dit gevecht overtuigend.

Bekende MMA-vechters

Bekende vechters in de geschiedenis van de UFC en MMA zijn: Chuck Liddell, Anderson Silva, Jon Jones, Georges Saint-Pierre, Kimbo Slice en Conor McGregor. Bekende Nederlanders die voor het eerst vochten in een kooi (free fight) waren Chris Dolman, Dick Vrij, Bas Rutten, Bob Schrijber en Gilbert Yvel.

Op dit moment zie je de Nederlandse vechters Alistair Overeem, de jonge Stefan Struve en ook de dames Marloes Coenen en Germaine de Randamie terug in de UFC. Germaine de Randamie is tevens de eerste Nederlandse vrouw die het UFC kampioenschap heeft gewonnen. Daarnaast hebben kickboksers Tyrone Spong en Andy Souwer de overstap gemaakt naar MMA.

Ervaringen MMA en grappling bij Hit & Health in Den Haag

Top sportschool... je gaat helemaal stuk op een goede manier!!!!
Arjuna Consultancy
Arjuna Consultancy
10:38 11 Jul 20
Top ervaring ! 3 wedstrijden 2 niet doorgegaan 3 e unaniem gewonnen !
Mohamed Hamami
Mohamed Hamami
15:40 19 Jun 20
Prima trainers, vakkundig en gedreven. Prettige sfeer, goede faciliteiten.
Wim van Noort
Wim van Noort
15:10 01 Jun 20
top team met liefde en kennis voor de sport... en mensen!!!
Patrick le Grand
Patrick le Grand
14:40 10 Apr 20
Goede sportschool met ervaren leraren. Leuke sfeer en iedereen is welkom.
Mike Gordijn
Mike Gordijn
21:57 23 Mar 20
Goed aanbod van lessen en hoge kwaliteit begeleiding voor allr niveaus
Saskia Hoebee
Saskia Hoebee
15:25 28 Feb 20
Nette vechtschool, goede trainingen.
Edison Carnales
Edison Carnales
15:33 30 Jan 20
Afgelopen Dinsdag heb ik voor het eerst proefles gehad. Het was een warme welkom! leuke mensen goed sfeer! Ik heb me vandaag ingeschreven en ga deze nieuwe uitdaging aan! 👊
Nur Igdir
Nur Igdir
13:21 15 Jan 20
Uitstekende vechtsportschool, voor alle niveaus geschikt. Professionele trainers, en iedereen is er om van elkaar te leren. juist door het wisselen tussen de oefeningen, train je met verschillende stijlen en hoef je niet met iemand af te spreken. Gezellige sfeer, maar ook voor wedstrijdstrijders goede omgeving om te groeien. Ik leer er steeds weer, nu ook met sparren en dat is heerlijk 👊 iedereen vindt zijn of haar eigen uitdaging 🙂 Sensei en baas Sven is een topper die goed is voor zijn mensen en studenten. Ook veel aandacht voor conditietraining en zelfs salsa, kortom: stap eens binnen! 💪OSU! 👊
In Muay Thai
In Muay Thai
14:45 24 Dec 19
Perfect place for learning how to kickbox and making progress at it. The teachers are outstanding.
Olin Bongers
Olin Bongers
22:33 14 Dec 19
Leuke sportschool, gezellige sfeer, hard trainen en goede begeleiding.
Danny Krul
Danny Krul
23:20 08 Nov 19
Goede trainers, super leuke sfeer 💪🏼
Isabella Knp
Isabella Knp
15:10 07 Nov 19
Fijne boksschool met serieuze trainers die vriendelijk zijn maar je zeker ook pushen om het beste uit jezelf te halen. Fijne, open sfeer, weinig machocultuur, inclusief ook naar nieuwe mensen, lekker trainen. De eigenaar is altijd open voor vragen.
xmyess
xmyess
14:13 22 Oct 19
sportschool voor jong en oud ! Elke dinsdag en donderdag kickboks training van Bart. Wordt goed uitgelegd. iedereen krijgt evenveel aandacht. Top sportschool. 💪🏻
Giorgos Pavlos
Giorgos Pavlos
21:32 06 Oct 19
Leuk en leerzaam will er vaker komen
Gotta work
Gotta work
10:50 27 Sep 19
Heerlijke toegankelijke club om te trainen met een familiare sfeer voor beginners maar wanneer er meer ambitie is word daar wel op ingespeeld en worden er kansen geboden om wedstrijden te draaien waarin je met aandacht begeleid en getraind wordt 👍
Luuk Meer
Luuk Meer
17:54 25 Sep 19
Goede sportschool met een familiesfeer en grote variatie aan lessen!
Roxanne R.
Roxanne R.
20:50 18 Sep 19
Sportschool waar je je gelijk welkom voelt, iedereen is er erg vriendelijk en behulpzaam. Goede trainers en trainingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Echt een aanrader!!
nina alblas
nina alblas
17:13 18 Sep 19
Sven is de beste en liefste leraar van de wereld.
Jordi Bouman
Jordi Bouman
16:42 18 Sep 19
Zelfs voor senioren zoals ik is het heerlijk sporten bij Hit & Health 🙂
Anselmo Boogert
Anselmo Boogert
06:32 18 Sep 19
Sportschool voor o.a. kickboksen voor jong en oud. Echt een aanrader 💪👍
Desiree Korving
Desiree Korving
19:30 04 Aug 19
Amazing community atmosphere, great trainers and the other sporters are very welcoming.I really like how there are alot of females in their mma class to train with.
Abbey Wolthers
Abbey Wolthers
09:17 02 Aug 19
Relaxte Dojo! Leuke mix van vrouwen en mannen in de lessen! Goede trainers die de tijd voor je nemen en je ook adviseren over voeding om op gewicht te blijven of te verliezen
Anselmo Boogert
Anselmo Boogert
15:17 01 Aug 19
Super club. Je voelt je meteen thuis. Goede trainers en lieve mensen.
Nic Water
Nic Water
18:43 10 May 19
Hit&health is de leukste sportschool van Den-Haag! Met leuke trainers & een gezellige sfeer.
Donna Droppert Ready to disable on: 04:40 10/09/2020
Donna Droppert Ready to disable on: 04:40 10/09/2020
07:07 11 Apr 19
Leuke sportschool waar iedereen zich gelijk welkom voelt, er is voor iedereen aandacht, beginners en gevorderde. Een top gym om te beginnen of om meer vooruitgang te boeken als je al een tijdje bezig bent. Respect en discipline staan hoog in het vaandel maar na de training is er volop gezelligheid.
Chris Berkhout
Chris Berkhout
08:37 09 Apr 19
Fijne sportschool waar je je meteen welkom voelt. Professionele en vriendelijke trainers, met oog voor een ieder. Een uitgebreid lesrooster met meerdere lessen per dag. Zeker een aanrader !
Soukaina El Makkaoui
Soukaina El Makkaoui
22:02 08 Apr 19
Als je een goeie training wilt hebben, zeker hier naar toe komen. Top trainer
Roni Hassan
Roni Hassan
21:06 08 Apr 19
Topsportschool gezellig en ik heb er heel veel geleerd. Ga met plezier trainen! De trainers geven strak en enthousiast les!
Ilyas Mouaddab
Ilyas Mouaddab
20:41 08 Apr 19
Top trainingen voor elk niveau en elk doel. Heel ruim lesrooster. Uitstekende trainers die het beste uit je willen halen. En ook nog is heel gezellig!
Kim Van Rhijn
Kim Van Rhijn
19:51 08 Apr 19
Een sportschool met een klassieke benadering voor zowel de recreatieve als de meer ervaren sporter. De vriendelijke, serieuze, gedisciplineerde aanpak sprak mij aan. Ondanks dat is er ruimte voor maatwerk en humor.
felhamouti
felhamouti
18:58 08 Apr 19
Beste sportschool van heel Nederland. Goeie leraren en supercoole lessen.
Angelina Krekel
Angelina Krekel
18:12 08 Apr 19
Leuke sportschool, lessen op veel tijden. Heeele aardige leraar
Sanne Termote
Sanne Termote
18:12 08 Apr 19
Top school voor jong en oud.Gezellige zweer en word hard getraind
Patrick Kr
Patrick Kr
18:12 08 Apr 19
Goede trainingen voor beginners tot aan gevorderden.Erg goed bereikbaar, met genoeg parkeer gelegenheid.Heel gezellig en sfeervol, en de trainers geven echt om de leden.Het is totaal geen commerciële club.Diverse trainingen en zelfs personal trainers.Al met al, echt een aanrader!
Maloe
Maloe
22:47 07 Apr 19
Begeleiding is meer dan prima, faciliteiten zijn goed. Maar bovenal is de expertise aanwezig om te voorzien in de behoefte van topsport.
Piotr Alm
Piotr Alm
16:26 06 Apr 19
De sfeer is top! Groot aanbod aan lessen die toegangkelijk zijn voor IEDEREEN! Geen excuus dus!!
Silvana v.S
Silvana v.S
15:23 06 Apr 19
hit is een fijne en gezellige sportschool voor jong en oud
Brigitte Megan Jazlyn
Brigitte Megan Jazlyn
21:29 15 Dec 18
Het is een fijne sportschool voor iedereen van jong tot oud..
Het is er altijd gezellig.
Echt een aanrader als je van o.a. kickboksen houdt.
Desiree Korving
Desiree Korving
19:04 07 Dec 18
Top sportschool, relaxte sfeer en professionele begeleiding. Voor iedereen een aanrader. Ik train hier nu een half jaar met veel plezier !
Rene Bogaart
Rene Bogaart
08:14 05 Jul 18
Een kundige sportschool, waar echt de tijd voor je genomen wordt. Alle etniciteiten kunnen hier goed met elkaar overweg en iedereen is er erg hartelijk! Ik kom zeker nog eens terug!
Chi Verbaan
Chi Verbaan
21:28 10 Feb 18
Uitstekend mooie sportschool, fijne team en een goede sfeer !
Fikret Akkoc
Fikret Akkoc
14:25 07 Feb 18
Geweldige vechtsportschool voor iedereen! Zeer gedreven leraren die het beste naar boven halen, zowel fysiek als mentaal! Er is daarnaast een supergoede sfeer; iedereen gaat respectvol met elkaar om. Osu!
Ronald Akkerman
Ronald Akkerman
11:35 13 Jan 18
Geweldige sportschool voor alle leeftijden: uitdagend, goed voor conditie, balans en kracht! Super goede sfeer en veel respect.
Ella Verschragen
Ella Verschragen
13:44 03 Dec 17
Perfect place to float like a butterfly and sting like a bee!
Lillan Logemann
Lillan Logemann
19:44 23 Jun 17
Mooie locatie, enthousiast personeel die je verwelkomen, gedreven en betrokken trainers, leerzaam en praktische lessen. Organiseren fantastische wedstrijden.
Clyde Natsir
Clyde Natsir
13:17 16 Apr 17
Thaiboksen/kickboksen is de meest complete sport voor lichaam en geest. En zeer geschikt om fit te zijn of te worden. Bij HIT kunt u op verschillende tijden en dagen terecht om in een leuke en gemoedelijke sfeer fit te worden of te blijven. Er is ook goede wedstrijdtraining beschikbaar.
Juanky Cabrero
Juanky Cabrero
06:35 10 Mar 17
Gezellig en er wordt geweldig les gegeven.
Anton Lam
Anton Lam
08:44 03 Mar 17
Gister MMA training gehad van Jimmy, helemaal prima! Volgende keer weer.
Robert Van der Laan
Robert Van der Laan
07:52 21 Dec 16
Goeie ruimte, top Mixed Martial Arts les gehad van Jimi!
Koen Wamelink
Koen Wamelink
22:25 20 Dec 16
Mooie nieuwe locatie, goed verzorgende lessen met aandacht voor techniek en uitvoering. Perfecte omgeving om te werken aan je conditie en andere doelen.
Miguel Franco
Miguel Franco
16:11 06 Dec 16
Super leuke sportschool, en mijn dochter werd er super goed ontvangen��
Marijana Pandza
Marijana Pandza
20:14 19 Nov 16
Het is een gezellige sportschool ik werd er heel erg goed ontvangen, en ze trainen je super goed���
Aleksandra Mandic
Aleksandra Mandic
20:07 19 Nov 16
Zijn er top ontvangen toen wij onze dochter op kickboksen deden. Goede begeleiding door Sven
Henry Van Der Weide
Henry Van Der Weide
09:12 24 Mar 16
2 lessen gedaan en nu al super leuk en hele aardige trainers !
Mitch Bogaart
Mitch Bogaart
07:36 30 Apr 15
Afgelopen maandag voor het eerst een proefles gedraaid. Top sfeer en goeie les.. Daarnaast was ik opzoek naar sportschool waarbij respect en traditie hoog in het vaandel staat. Na de les ook direct lid gemaakt. Vrijdag weer trainen!!!
Dylan Kuijper
Dylan Kuijper
09:52 11 Feb 15
de lessen zijn top en leerzaam, gezellige sfeer en niet te vergeten technisch, ik zeg kom trainen !! osu
Menno Schreve
Menno Schreve
18:23 18 Oct 14
goede trainingen, aardige leraren, en een top sfeer! osu!
Connor Koenraads
Connor Koenraads
19:00 17 Sep 14
Leuke sfeer, goeie begeleiding krijg je van de instructeurs, en zeker heel leerzaam. Trainingen zijn lekker technisch en conditioneel en brengt je naar de level die jij wilt bereiken in het vechtsport!
Bilal Blk
Bilal Blk
21:10 12 Sep 14
Goede sportschool, van beginner tot gevorderde, recreant tot wedstrijd niveau. Voor ieder wat wils!
Ricardo De Bruin
Ricardo De Bruin
12:00 19 Apr 14
Top sfeer super lessen en natuurlijk top trainers voor jong en oud
Annie Kames
Annie Kames
20:03 11 Mar 14
Top sfeer, goed les, geen agressie, wat wil je nog meer. Osu!
Jogchum Pel
Jogchum Pel
20:10 04 Sep 13