Hit & Health Den Haag Urban krav maga

Urban krav maga, nieuw bij Hit & Health Den Haag! Een zeer effectief vechtsysteem voor zelfverdediging. Urban krav maga is voor iedereen toegankelijk, van beginner tot gevorderde, man, vrouw en kinderen vanaf 4 jaar.

Wil je Urban krav maga beoefenen bij Hit & Health? In de maand oktober kan je gratis deelnemen aan de training. Deze actie geldt voor leden en niet leden. Meld je nu aan!

Krav maga betekent letterlijk een gevecht van dichtbij. Bij Urban krav maga gaat het om een doorontwikkeling van andere close-combatsystemen. Daarnaast put Urban krav maga uit vele jaren ervaring met onder andere: krav maga, karate, Braziliaans jiujitsu, traditionele jiujitsu, aikido, boksen, muay thai, vale tudo en mixed martial arts (MMA).

Wat kun je verwachten tijdens een training Urban krav maga?

  1. Urban krav maga combineert de beste elementen van de bovengenoemde gevechtssystemen met de Israëlische mentaliteit: “Dit is het probleem – wat is de oplossing?”
  2. Urban krav maga bevat technieken die niet afhankelijk zijn van geslacht, postuur of kracht van de beoefenaar. Alle technieken moeten toepasbaar zijn voor iedereen, ongeacht een eventueel fysiek nadeel. We onderkennen ook dat verschillende leerlingen soms verschillende of aangepaste oplossingen nodig hebben.
  3. De belangrijkste prioriteit is om ervoor te zorgen dat de technieken effectief zijn voor iedereen die ze nodig heeft. De oorsprong van de methode ligt in onze observaties van wat wel en niet werkt. Mochten onze leerlingen op straat in een gevaarlijke situatie raken, dan vergroot Urban krav maga hun kansen om zich te verweren.
  4. Het belang van preventieve aanvallen uit zelfverdediging erkent dat actie altijd beter is dan reactie.
  5. Urban krav maga past een methode toe die zich in de praktijk heeft bewezen. In Urban krav maga leer je je in eerste instantie te verdedigen tegen de meest voorkomende soorten aanvallen op straat.

De kern van het leerplan bevat ook een aantal technieken voor zelfverdediging van vrouwen, het worstelen (staand en op de grond), en leert ook hoe je je kunt verdedigen tegen gewapende aanvallers.

Het doel van Urban krav maga is om leerlingen zo snel mogelijk in staat te stellen zich te verdedigen in de meest voorkomende aanvallen waar ze mee te maken kunnen krijgen. Als de leerling eenmaal deze technieken onder de knie heeft, zullen lastigere situaties worden aangekaart. Het gaat erom dat de leerling met elke situatie kan omgaan die zich in de praktijk kan voordoen.

Leren improviseren is ook onderdeel van onze training. Aan oplettendheid, het uit de weg gaan en preventie wordt prioriteit gegeven. Maar we erkennen ook dat het niet altijd mogelijk is om ieder gewelddadig voorval te voorkomen. We leren alles aan wat nodig is om je te kunnen verdedigen in alle mogelijke omgevingen, of je je nu in volle en drukbezochte plekken begeeft, in de auto, de nachtclub, of in de bus.

We verontschuldigen ons niet voor onze aanpak tegen geweld op straat. En ook niet voor het feit dat ons systeem is gebaseerd op de harde realiteit. Wij bieden oplossingen die van oorsprong militair zijn, in de omgang met (gewapende) aanvallers. Zo is het bijvoorbeeld niet praktisch om je te leren verdedigen tegen een aanvaller met een mes die aanvalt met één doelbewuste bajonetachtige steekslag. De praktijk wijst namelijk uit dat een aanvaller snel achter elkaar steekt.

Combineer bij Hit & Health je Urban krav maga training met één van onze andere trainingen:

Lestijden en prijzen Urban krav maga

Urban krav maga: wat heb je nodig?

Heb je besloten om Urban krav maga te gaan doen? Dan heb je deze spullen nodig:

  • Bitje
  • Tok
  • Sportkleding

Heb je deze nog niet? Dan kan je bij Hit & Health een bitje en tok kopen.