Gratis proefles
Ga naar de inhoud
kickboksen moeders

Waarom je als vrouw zou moeten kickboksen

Gespierde mannen in stoere kickboksbroekjes, snelle trappen en harde stoten: kickboksen heeft nogal een heftig imago. Toch is niets minder waar, want kickboksen is dé perfecte work-out, ook voor vrouwen! We vertellen je meer over de kickbokslessen voor vrouwen en één van onze leden vertelt over de positieve effecten van het kickboksen.

Sporten hoeft niet saai te zijn

Veel vrouwen herkennen het misschien wel, de sportschool is eigenlijk een verplicht nummertje en zorgt niet voor genoeg uitdaging. Bovendien is dezelfde wekelijkse routine nogal saai en een echte uitlaatklep is het niet. Toch vinden vrouwen het wél belangrijk om fit te zijn, zodat ze lekker in hun vel zitten. Daarom kiezen steeds meer vrouwen voor kickboksen. Bij Hit & Health zien we ongeveer 30% vrouwen per gemengde kickboksles en dat is niet voor niets!

 

vrouwen kickboksen

Kickboksen zorgt voor een goede conditie

Dat sporten gezond is, mag wel duidelijk zijn. Een kickbokstraining draait niet alleen maar om technieken, maar vooral om conditie. Of je als vrouw op kantoor zit, moeder bent of nog studeert: kickboksen is geschikt voor iedereen!

Iedere training begint met een goede warming-up, waarna je lekker actief bezig bent. Veel vrouwen geven aan dat kickboksen een hele goede uitlaatklep is, vooral na een dag hard werken of wanneer je de hele dag thuis in de weer bent geweest. Je zult merken dat je fitter wordt, je spieren sterker worden en je mentaal meer rust ervaart als je regelmatig traint.

 

Hit & Health Den Haag dames

Leer nieuwe mensen kennen tijdens het kickboksen

Kickboksen is niet alleen goed voor je lichaam, maar het is vooral leuk. Naast dat je in de eerste plaats werkt aan je conditie, leer je ook nieuwe mensen kennen tijdens het kickboksen. Iedereen komt er met hetzelfde doel en dat zorgt voor een fijn groepsgevoel. Bij Hit & Health zijn we net één grote familie en iedereen is welkom: jong en oud. Tijdens de trainingen wordt er veel gevarieerd in oefeningen, waardoor je na de les moe en voldaan de kleedkamer in gaat. Na de training is er genoeg tijd om even met elkaar te kletsen of wat te drinken.

Voel je als vrouw sterker en weerbaarder na de kickboksles

Niet alleen mannen, maar ook vrouwen vinden het heerlijk om even lekker te kunnen trappen of los te gaan tijdens een bokszaktraining. Je voelt je sterker en weerbaarder. Dit merk je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Tijdens de lessen draait alles om wederzijds respect en je traint altijd met bescherming. Zo zul je merken dat je over het algemeen beter in je vel gaat zitten, waardoor veel vrouwen beter voor zichzelf durven op te komen.

kickboksen vrouwen

(Foto Carlijn Sijs)

De ervaring van Carlijn

Bij Hit & Health trainen veel vrouwen. Van carrièretijgers, hardwerkende moeders tot ondernemende vrouwen. Eén van die ondernemende vrouwen is Carlijn Sijs die sinds dit jaar bij Hit & Health traint.

Carlijn vertelt: “mijn zus trainde al bij Hit & Health en haalde mij over om een proefles te komen doen. Eerlijk is eerlijk, ik had een beetje een vooroordeel, want kickboksen lijkt toch heel heftig. Maar na één les was ik verkocht! De combinatie van lekker ‘hard’ trainen in groepsverband met het conditionele aspect vind ik heerlijk”.

Voorheen deed Carlijn aan krachttraining, maar ze merkte dat haar conditie toch wat achter bleef. Sinds ze is gaan kickboksen is haar conditie aanzienlijk verbeterd. Inmiddels traint ze zeker twee keer per week en ze doet dit samen met een groepje vrienden, zelfs haar broer is aangehaakt. “Het is echt een uitje geworden. We gaan met een groepje trainen en gaan daarna samen eten, iedere keer bij iemand anders”.

Op de vraag wat Carlijn nou zo leuk vindt aan de lessen bij Hit & Health is ze duidelijk: “juist omdat je in een gemengde groep traint, is de sfeer heel fijn. De ervaren kickboksers helpen de minder ervaren mensen zodra ze zien dat iemand heel gemotiveerd is. Dat vind ik superleuk, daarnaast doe ik graag mee aan de bokszaktrainingen”.

Naast enthousiaste kickbokser is Carlijn ondernemer. Als coach helpt ze vrouwelijke millenials die meer uit het leven willen helpen. Want zegt ze: “het is enorm belangrijk om naast fysiek fit, ook mentaal fit te zijn!”

Ben je enthousiast geworden en wil je net als Carlijn ooit deed, een keertje komen trainen? Vraag dan hier een gratis proefles aan en kom kennismaken!