kickboksen Den Haag

Ook alle sportscholen gaan vanaf nu dicht

BAM, dat bericht kwam wel even binnen tijdens de persconferentie van 15 maart. Niet alleen voor al onze sportieve leden was dit een grote klap, ook voor ons was het vreselijk om geen kickbokslessen meer te geven. Maar, alle support van de afgelopen tijd was hartverwarmend, want zonder leden is er geen Hit & Health meer. Daarom is het zo belangrijk om je lidmaatschaap juist niet op te zeggen, want door lid te blijven, kunnen wij doorgaan! Zoals je van een echte vechtersmentaliteit mag verwachten, lieten we ons hoofd niet hangen. We begonnen met gratis onlinelessen, die massaal vanuit huis werden meegedaan. Inmiddels zijn wij als eerste kickboksschool in Den Haag weer gestart met kickbokslessen, uiteraard in de buitenlucht! Hoe dat precies werkt, leggen we je in deze blog uit.

De eerste mijlpaal: kickboksen voor kinderen mocht weer!

Sporten is niet alleen voor volwassenen heel belangrijk, ook voor kinderen is het een belangrijke manier om alles even los te laten. Alle maatregelen rondom het coronavirus hebben natuurlijk ook effect op de jeugd. Het vertrouwde ritme is één klap weg, de scholen zijn ineens dicht, veel kinderen konden niet met hun vriendjes spelen en laten we niet vergeten dat sporten vaak een hoogtepunt van de week is voor veel kinderen.

Juist in deze roerige tijden is het voor kinderen zó belangrijk om even stoom af te blazen, om afleiding te krijgen en gewoon lekker even alles eruit te gooien. Daarom waren we ontzettend blij dat we vanaf vrijdag 29 april weer konden starten met kickboksen voor kinderen! Natuurlijk gaat zo’n verandering niet zonder slag of stoot. Want, in de buitenlucht kickboksen vergt net even wat meer aanpassingen dan binnen in onze sportschool, waar alles natuurlijk al helemaal ingericht is. Met veel hulp werd alles klaargemaakt om een hele rij bokszakken op te hangen en matten neer te leggen. De kickbokslessen voor kinderen werden met veel enthousiasme bezocht!

kickboksen den haag

kickboksen den haag

‘Coronaproof’ kickboksen in Den Haag

Op 15 mei was het dan eindelijk zover; we konden weer kickbokslessen voor volwassenen gaan geven! Uiteraard zijn deze lessen helemaal aangepast aan de maatregelen van de overheid. De stoep werd gereinigd en we hebben alles zo ingericht dat het mogelijk is om 32 mensen per les te laten trainen. Door gemarkeerde vakken te maken, kan iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar kickboksen in de buitenlucht; uiteraard helemaal ‘coronaproof‘. Om alles soepel te laten verlopen is het wel nodig om van tevoren jouw kickboksles te reserveren, zo kunnen we zorgen dat er nooit meer dan 32 deelnemers per les aanwezig zijn. In de Spotivity app kun je heel gemakkelijk jouw gewenste les selecteren.

Natuurlijk is het voor ons als HIT-team veel werk om dit allemaal te realiseren, daarom zijn we ontzettend blij met alle hulp! Na iedere les wordt alles gereinigd, zodat de volgende les ook weer veilig kan plaatsvinden.

kickboksen in Den Haag

Hart onder de riem van Fansupport Ado Den Haag

Als kers op de taart kwamen de toppers van Fansupport Ado Den Haag langs om ons een hart onder de riem te steken. Het geweldige spandoek dat ze ophingen werd enorm gewaardeerd!

kickboksen in Den Haag

kickboksen in Den Haag

Kom jij ook ‘coronaproof’ kickboksen bij Hit & Health in Den Haag?

Samengevat; wij doen er alles aan om veilig te kunnen kickboksen bij jouw vertrouwde sportschool in Den Haag. Niet alleen is het fijn om even stoom af te blazen tijdens de lessen, ook is het juist nu belangrijk om fit te blijven. Hoe fitter je bent, des te sterker je weerstand is. In deze onzekere tijden is het belangrijker dan ooit om gezond en fit te zijn.

We zetten alles nog even op een rijtje:

  • Alle lessen vinden voorlopig buiten plaats (bij goed weer)
  • Per les is er plek voor 32 mensen
  • Alle bokszakken hangen op gepaste afstand
  • Iedereen blijft in het gemarkeerde vak op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar
  • Helaas kunnen we nu geen materialen uitlenen, zorg er dus voor dat je jouw eigen handschoenen meeneemt
  • Het is de bedoeling dat je thuis doucht, helaas mogen we geen leden naar binnen laten
  • Uiteraard zorgen we voor de juiste hygiëne, alle bokszakken worden na iedere les gedesinfecteerd
  • Reserveer jouw les gemakkelijk via de Sportivity-app (dit is niet nodig voor kinderen onder de 13 jaar)

Meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus lees je hier.

Lijkt het jou ook leuk om een keer te komen kickboksen? Meld je dan aan voor een gratis proefles en kom een keertje ervaren hoe leuk kickboksen is! Ben je al lid, maar ben je nog niet wezen trainen? Download de Sportivity-app en meld je aan voor één van de lessen, we zijn blij om je weer te zien!